Molnár Díj az ügetőn – kezdés 13 órakkor!

A háromnapos Food Truck Show-n futott káprázatos versenyek után 6 nappal, ismét SZOMBATON folytatódik az ügetőszezon 8 futammal a programon.

A belépés ingyenes!

A versenynap első futamában, a Nyeretlenek Versenyében kimagasló favorit esélyt képvisel ha ismét hiba nélkül futna, Edoardo Ama (Milan Kovacevic). Dreamer (Hajnal Tibor) sem a megbízhatóság mintaképe, de van benne olyan képesség, amivel megszorongathatná a nap nyerőjét. Eccelenza (Fazekas Imre) pontos ellentéte az előbb említett ügetőnek, azonban neki is, és Evita Meerswalnak (Angyal Andor) is javulnia kéne egy keveset, hogy csatában lehessenek a győzelemért.

A Mónika Hendikepben győzelemmel vigasztalódhat múltkori, szerencsétlenül alakult versenye után Zénó Bokó (Boros Károly). Legnagyobb ellenfele a nyáron remek formában lévő Charlie’s World (Vicen Pál), a mindig megbízható Vanderle (Nagy Ferenc II.) lehet. Dobogós esélyekkel indul a múlthéten javulni tudó Breeze Up (Kolozsi László) is.

A Milliomos Hendikepben az örökös esélyes, Very Nice Photo-nak (Vezér Emese) végre kijöhet a lépés, és megnyerheti idei második versenyét is. Zara Mia (Nagy Ferenc II.) kihagyás utáni első versenyében is jól mozgott, figyelnie kell rá a fogadóknak, csak úgy, mint a kisebb kihagyás után induló Timoko R.L.-re (Várhidi Róbert).

Izgalmasnak ígérkezik az év második csikóversenye, ahol nyeretlen kétévesek állnak starthoz 1800 méteren. A szaklap a már futott lovakat tippelni, hiszen ők azok, akik talán kicsit nagyobb rutinnal rendelkezhetnek ellenfeleikkel szemben. Közülük is a Szalay János Emlékverseny ezüstérmese, Fantastic Love (Balogh Bernadett) szerezheti meg karrierje első sikerét, azonban a szintén dobogós Fendire (Juhász Balázs) is illik figyelmet fordítania a fogadóknak. Fair Lady (Varga Sándor) negyedik, Fatiqué de je t’aime (Fazekas Imre) ötödik volt az előbb említett versenyben, így itt is könnyedén helyre érhetnek majd.

Éves, egyszeri hajtásukra készülnek a Versenyközegek, akiket 15 órakor fog felvezetni a startautó az 1900 méteres versenyre. Auróra (Éry Judit) tavaly nyert már egy hasonló versenyt, így itt is jó eséllyel indul. Une Dame (Bordács Lajos) meghívásos versenyben is éppen lecsúszott a dobogóról. Ebben a versenyben is helyre érhet, csakúgy, mint Firefly Shadow (Varga Luca) valamint Winner Boy (Dr. Pesti Adrián).

 

15:30-kor állnak starthoz a napi főverseny, a hosszútávú, Molnár Díj indulói. Legjobb esélyt a futamban a topformában lévő Charming Boy (Hajnal Tibor) nyerheti, azonban erős ellenfélnek ígérkezik a Derby-ben hibázó Dolomit Boy (Horváth György), aki egy győzelemmel vigasztalódhatna ebben a versenyben. A remek kanca, Bűbájos (Nagy Ferenc II.) kisebb kihagyás után indul, azonban térhátránya ellenére  számítani kell a jó futására.

Kokomo Harley (Milan Kovacevic) új tréningbe került, és még átlagformájával is jó esélyt képvisel ebben a futamban. Escobar (Boris Kecenovic) folyamatosan gyűjti a helyezéseket, itt már talán a győzelem is össze jöhet neki, csakúgy, mint az idomárja kezében induló Dream of Mine (Fazekas Imre) valamint a mindig a fronthoz közel végző Petra La Roque (Vezér Emese) is.

A nap záró futamában, a fordulóstartos Matróna Hendikepben a roppant megbízható versenyző Bulibáró (Kolozsi József) nyerheti meg idei első versenyét. Dobogós esélyekkel indul még ha ismételné tavaszi jobb formáit Airline (ifj. Veres László), ha hiba nélkül futna Blazing Speed (Fejszés Kitti)  és a hűséges versenyző Reménység (Turbucz Sándor)  is.

SHARE THIS