/ by /   A nap híre, E-Turf Magazin, Hazai galopp hírek / 0 comments

Debütál a Cápa – sprinterek és kétéves reménységek a vasárnapi galoppon

Talán elsőre átlagosnak tűnhet az előttünk álló galopp vasárnap a keretprogramon lévő hét futammal, ugyanakkor számos érdekességet találunk, ha közelebbről megnézzük az indulók névsorát. A sprinterek és a mérföldes telivérek mellett a legnagyobb reménységű csikók is starthoz állnak, ráadásul a Szentkirályi vízbirodalom fejeként elhíresült cápa, Balogh Levente lova is bemutatkozik a Kincsem Parkban!

A nap főversenyében, az Alfkona Hendikepben a már rutinosnak számító sprinterek mérik össze sebességüket, ahol az Overdose Díjban nagy javulást mutató Princess Park ezúttal révbe is érhet, ifj. Kozma Istvánnal. Aleidis közel három hónap kihagyás után tér vissza, de topjával és korábbi lovasával, Suták Csengével erős ellenfél lehet. Who Cares számára ez egy váltás lesz, hiszen ezúttal egyenesre és rövidebb távra, ráadásul Jaroslav Línekkel új kézben próbálkozhat, de ezzel együtt is a dobogóra várható. Botaniste tartja remek formáját és hasonló versenyben is volt már eredményes, Kelemen Zénó ismét helyezéshez segítheti. Jumeirah Beach ráadásul ismerős ellenfél számára az utóbbi időből, hiszen tavasszal kétszer is vívtak egymás ellen a néhány hónapot kihagyó kancával, aki most Monir Madihi vezetésével érkezik a revansra. Easy Cash havonta egyszer látható, de akkor rendre szállítja az eredményeket, ezúttal is növelheti életnyereményét.

A nap másik legmagasabban dotált futama az 1600 méterre kiírt Molnár Ernő Emlékverseny, amelyben összesen nyolcan indulnak. A kiegyenlített mezőnyben a magabiztos győzelem után visszatérő Royal Force és Kolumbán Örs, a formáját továbbra is tartó Cenzor és Suták Csenge, valamint a két gyengébb száma után dobogós helyezésekkel javító Liebeskind és Bernáth Christopher tűnik esélyesnek. Boy Z kihagyás után érkezik Ördög Alennel, mégis átlagával megcélozhat egy kisebb helyezést, de istálló társa Finiston is elől végezhet Farkas Dorottyával, amennyiben jó napot fog ki. Visiana és Benkó Ádám stabil számaik révén lehetnek harcban, míg Young Ruler és Big Night nehéz helyzetben vannak, de őket sem szabad leírni.

A legnagyobb érdeklődés azonban mégis az 1400 méteres Kezdő Lovak Versenyét övezheti, ahol hosszú várakozás után a Cápa is felfedi lapjait és harcba küldi titkos reménységét. Balogh Levente, napjaink egyik legismertebb üzletembere, többek között a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. tulajdonosa és elnöke, egy éve vásárolta meg 45 ezer euróért (kb. 18 millió forint) a később Flying AquAngel névre keresztelt szürke mént, és az előzetes terveknek megfelelően, a Mastercraftsman ivadék most be is mutatkozik a Kincsem Parkban, méghozzá Jaroslav Línekkel. Ellenfelei közt ott lesz az Arqana novemberi yearling árverésén 3000 euróért leütött Princess Rose a nyergében Mocsinka Viviennel, valamint az árverésen kívül, 25 ezer eurórért megvásárolt Géza is, a korábbi kiváló sprinter Sioux Nation fiát ráadásul Stanislav Georgiev üli. Szerencsére magyar tenyésztésű csikó is látható a társaságban, például a tíz éve még szép sikereket arató Akaba ivadéka, Szibéria. Apai nagyapja, Kallisto Olasz Derby-t nyert, anyai testvére, Sorento a múlt évben veszítette el nyeretlenségét itthon, azóta pedig már ő is Itáliában ugrik.

És ha ez még nem lenne elég, a Nyeretlenek Versenye és további hendikepek színesítik a programot, izgalmakból tehát ezúttal sem lesz hiány. Kezdés 13 órakor!

SHARE THIS