Aranybánya az ügetőtenyésztésnek!

Éljen az ügetőtenyésztés!

A Breedly.com most hatalmas szöveg- és filmanyag-gyűjteményt kínál hosszas leírásokkal az ügetőtenyésztés kezdetétől a legújabb tenyésztési értékelésekig. Ez az új adatbázis az Avelsnördigt címszó alatt található.

Ez a vadonatúj archívum a Breedly.com weboldalon található meg azok számára, akik igazán szeretnének elmélyedni a tenyésztés különböző szegmenseiben.

“Nagy örömünkre szolgál, hogy például az Elithingstar-t és a Travets Matadore-t először kínálhatjuk fel digitálisan! Ezek történelmi anyagok az ügetőlovakról, amik segítettek lerakni az általunk szeretett sportág alapjait Svédországban, ezáltal szeretnénk, hogy minél több emberhez jusson el ez az új archívum.”

– mondja Christina Olsson, a Trotsport Svéd Tenyésztő Egyesület igazgatója.

 

Utazás az ügető történetében

Az Elithingstar címszó alatt Staffan Philipsson húsz, fantasztikus ménekről szóló írására invitálják az olvasót. Ha esetleg valaki nem tudná, az utódok kiváló értékelése során nyerheti el egy adott fedezőmén az Elite érték minősítést.

A Matadors of the Trot a legendás ügető író, Bo “Red Mile” Fransson cikkeiből áll, ami egy csoport lóról szól, amelyek felejthetetlen benyomást tettek az ügető történetére. Az összegyűjtött tenyész értékelő videók mindazok számára hasznosak lehetnek, akik többet szeretnének megtudni arról, hogyan zajlik maga a tenyészértékelés a gyakorlatban, és azok számára is, akiket érdekel egy adott mén értékelése vagy egy adott tenyészértékelési alkalom. Az újonnan felvett anyagok folyamatosan feltöltésre kerülnek.

“A témaelemek célja, hogy hozzáadott értéket teremtsenek a néző számára, ezért ne habozzon ötletelni olyan témákkal kapcsolatban, amelyek különösen örvendetesek lennének…. Az Avelsnördigt már egy igazi aranybánya, de természetesen az a célunk, hogy még több anyagot tudjunk kínálni az érdeklődőknek, amelyek a későbbiekben inspirálja tenyésztési rajongóinkat, amivel részesei lehetnek a holnap sztárjainak létrehozásában.”

– mondja Christina.

Az Avelsnördigt archívumában ma már Staffan Philipsson nem csak a korábban megjelent krónikái találhatóak meg, hanem többek között az Aranykeresztezésről, a változó külsőségekről és a részletek fontosságáról is olvashatnak cikkeket.

Forrás: Svenk Travsport

Fotó: Breedly.com

SHARE THIS