/ by /   A nap híre, E-Turf Magazin, Hazai ügető hírek / 0 comments

Acélos Fiú idén már negyedszer

Borongós, kora őszi időjárás és remek osztalékok jellemezték a szombati ügetőnapot.

Már a nap első futamában megdőlt a papírforma, hiszen a francia import, Kall Me Queen (Kolozsi László) mondhatni az esélyesek táborát erősítette, így nem meglepő a jó futása, azonban a dobogós helyezettekre, Excellence-re (Gosztonyi Judit) és Blanka BBM-re (Varga Sándor) nagyon kevesen számítottak, így nem csoda, hogy a hármasbefutó 1522,5-szörös pénzt fizetett.

Fél órával később a legfiatalabb reménységek versenyét, senkitől sem zavartatva, Fendi (Juhász Balázs) abszolválta 1.20,1-es időben. 20 méterrel követte őt Fatiqué de je t’aime (Varga Sándor), míg harmadik helyezett a jó futással bemutatkozó Fliegauf (Fazekas Imre) lett.

A Sámson Díjban végre a szerencse is Cherie Bella M (Branko Sersen) mellé szegődött, és ott volt elől, ahol kellett, pont a cél vonalában. Mögötte egy újabb értékes helyezést szerzett Enrico Fling (Fazekas Imre), és Diana Krall AT (Branko Skenderovic).

A Szeréna Hendikepben most rendesen viselkedett Charlie’s World (Lakatos Csaba) és nem is hibázott, így esélyeshez méltóan nyerte a futamot. Nagy hajrával támadta őt Boszi (Kolozsi László), azonban csak megközelítenie sikerült a későbbi győztest, így ebben a futamban egy újabb ezüstéremmel lett gazdagabb. Harmadik helyre szintén nagy lendülettel érkezve, Ciklon Fox (Nagy Ferenc II.) érkezett meg.

Hosszú kihagyása után biztos győzelemmel tért vissza Domperidon (Márton Lajos). Elegáns Hölgy (Tänczer Tamás) remekül zárkózott csakúgy, mint legutóbb, így most eggyel feljebb tudott lépni a dobogón, ami egy ezüstérmet jelentett számára. Őt a kisebb pihenője után induló, Csodabogyó (Varga Sándor) követte..

A nap hatodik futama már a főverseny volt, a HPH Hendikep. Favorit győzelem született, hiszen végig szerencsés versenyt futva, Acélos Fiú (Juhász Balázs) az idei szezonban már negyedszer haladt át elsőként a célvonalon. Őt három hosszra követte Villám Ville (Goran Zolnaji), majd óriási hajrával, Carlos Fox (Nagy Ferenc II.) érkezett meg a harmadik helyre.

A nap hetedik futamában is a szaklap által legesélyesebb vélt ügető, Vitya (Lakatos Árpád) győzőtt, azonban akkora lendülettel rohamozta őt Always Winner (Dénes Ákos) , hogy majdnem elérte, de végül egy fejhosszra sikerült  megközelítenie a későbbi nyerőt. A dobogó alsó fokára a sokáig vezető Count Basie AT (Tänczer Tamás) állhatott fel.

A nap záró futamában végre a szerencse is Zizitop (Goran Zolnaji) mellé állt, így megtudta szerezni régóta esedékes győzelmét. Mögötte a jó esélyű Zsofesz (Lakatos Csaba) és Sziklaszirt (Nagy Ferenc II.) lettek a helyezettek.

Folytatás 1 hét múlva szombaton az Őszi Kanca Díjjal!

 

Fotó: Péter Réka Photography

SHARE THIS