/ by /   A nap híre, E-Turf Magazin, Hazai galopp hírek / 0 comments

Kis mezőny nagy sprintje, Wesselényire emlékezve

A Nemezti Vágta szilvásváradi döntője és Európa egyik legnagyobb presztízsű csúcsversenye, a Prix de l’Arc de Triomphe mellett folytatódik a galopp szezon vasárnap délután, melyre a meteorológia kellemes őszi időjárást, a lovak pedig a megszokott izgalmakat ígérik. Ezúttal a sprintereké a főszerep, ahol mini mezőny fog starthoz állni a báró Wesselényi Miklós Emlékversenyben, de a mérföldes Barna András Emlékverseny is fordulatokat ígér.

Mindössze hatan futnak egyenes pályára a nap fő eseményén, az 1100 méteres báró Wesselényi Miklós Emlékversenyben, Muskateer Three (ifj. Kozma István) könnyebb feladat révén, vérmes reményekkel várhatja az indítást. Maronka Gábor idomítottja ugyan lemaradt az Overdose Díjban, a megszokott táv és rutinja mindenképpen mellette szól. Canizares (Stanislav Georgiev) minden alkalommal javul és egyre magasabb formákat produkál, Milanóból visszatérő lovasával duplázhat. Who Cares (ifj. Fejes Lajos) éppen két hete ért haza új topjával és törlesztette adósságát, egyenes pályán maradva ismét főszereplő lehet. Xinoníma (Ördög Alen) két ezüstérmet szerzett a nyár elején hasonló mezőnyökben, pihenőjéről visszatérve meglepheti a favoritokat.

A Barna András Emlékverseny Hendikepben még kisebb társaságot láthatunk, ötön fognak starthoz állni, 1600 méteren. Wolf of Wallstreet (Stanislav Georgiev) múltkor könnyedén ért haza és vélhetően maradt még benne, a tőle megszokottakat hozva ismét győzhet. Éjkirály (Kolumbán Örs) az év elején magas formákat tudott, az a teljesítménye a kihagyás ellenére is elég lehet ahhoz, hogy immár zsokéjával a nyergében döntőbe kerüljön. Euraquilo (ifj. Kozma István) többször bizonyított már, kvalitásai alapján tarthatja ezt a mezőnyt, de a stabilan teljesítő Cenzor (Suták Csenge) is beleszólhat a helyezések sorsába.

A napot 1400 méteres a Szatmári Díj indítja, ahol Coco Cielo (Kelemen Zénó) élete első győzelmére hajt a nyerés után még előrébb lépő Boccaccio Boy (ifj. Kozma István), valamint a szebb szerbiai helyezések után érkező és nálunk bemutatkozó Luis Fernando (Stanislav Georgiev) ellen.

Az “Árvízi Hajós” Hendikepben a nemrég nagyot javuló és a mezőnyből némileg felfelé kilógó Damast (Bernáth Christopher), míg a Zsibói Hendikepben az utóbbi időben sziporkázó és megérdemelt siker után érkező Orfheus (ifj. Kozma István) tűnik a legnagyobb sansznak, de természetesen a nyeretlenek sem maradhatnak lehetőség nélkül.

Fogadási szempontból sem utolsó a vasárnapi kínálat, hiszen a futamokra, valamint a Nemzeti Vágta döntőjére összesen 500 ezer forint jackpot került kiírásra, míg az Arc de Triomphe Kincsem+ futamként, 1,2 milliárd forintos szupernyereménnyel kecsegtet! Kezdés, 13 órakor!

SHARE THIS