/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Canizares duplázott a Wesselényiben

Stanislav Georgiev a milánói győzelme után, vasárnap a Kincsem Parkban is sziporkázott, ahol délután háromszor ünnepelhetett. A nap főversenyében, az 1100 méteres Báró Wesselényi Miklós Emlékversenyben Canizares nyergében aratta a legfontosabb győzelmet, ahol a startnál ugyan lassabban jött el, de fokozatosan zárkózva, óriási hajrával előzte meg az az utolsó métereken Muskateer Three-t (ifj. Kozma István). A hároméves ménnek vélhetően a mély talaj is segített az egyenes pályán, az utóbbi időben mutatott javuló tendenciáját pedig így, egy duplával koronázta meg. Harmadik helyre némi meglepetésre a negyed osztályból szintet lépő Sayuri (Suták Csenge) ért fel.

A nap elején egyébként mindjárt meg is adta az alaphangot Georgiev, hiszen az utóbbi időben Belgrádban eredményesen szereplő és nálunk bemutatkozó Luis Fernando-t vezette győzelemre az 1400 méteres Szatmári Díjban. A rövidebb táv nem okozott gondot a szürke ménnek, a start után a frontban kívül helyezkedett, a célegyenes ráfordító kanyarban pedig könnyedén állt az élre és elszórta maga mögött a többieket, akik közül még Boccaccio Boy (ifj. Kozma István) és Keszkenő (Kun Ferenc) ért fel a dobogóra.

A mérföldes Barna András Emlékversenyben sem volt messze Wolf of Wallstreet nyergében, sőt egészen sokáig vezetett is. A távoszlopot elhagyva azonban frissebbnek bizonyultak a riválisok, így aztán Catch Me (ifj. Fejes Lajos) és Euraquilo (ifj. Kozma István) vívtak párharcot az elsőségért, melyet előbbi szerzett meg. Cenzor peches volt, a start pillanatában felágaskodott és öt hosszal megkésett, így lemaradt a többiektől.

Keretbe foglalva a délutánt, az utolsó futamban gyűjtötte be harmadik elsőségét Georgo, a nyeretlenek között sétálva is ellenfeleit tönkre verő Nicolene lovasaként. A Nyeretlen Kétévesek Versenyében egyébként előbb Trapani (Fézer Ramóna) mutatkozott be rögtön győzelemmel, majd Zabriskie Point (Kelemen Zénó) másodjára már könnyedén ért haza.

Az „Árvízi Hajós” Hendikepben kihasználta alacsony súlyát Passzió (Mocsinka Vivien) és fölényesen gyűjtötte be régóta érő győzelmét, hiszen tizenkettedik próbálkozásra tört meg a jég. A Zsibói Hendikep a nap leglátványosabb finisét hozta, bár a favorit Orfheus megkésett az indításnál, majd lovasa (ifj. Kozma István) feltartotta. Mr. Jury Twister (Mocsinka Vivien) stílusosan diktálta az iramot és a végsőkig kitartott a várásból hajrázó, heroikusan küzdő The Little T (Kun Ferenc) ellen, a célvonalnál azonban egy rövid fejhosszall már utóbbi bólintott elől.

Még izgalmasabb összecsapásokra van kilátás a következő hétvégén, hiszen október 8-án, vasárnap, a háromévesek a Hármas Korona utolsó nagy klasszikusán a Magyar ST. Leger-ben, a kétévesek a Szent László Díjban, míg a rutinosabbak a Kállai Pál Emlékverseny – Budapesti Díjban mérik össze erejüket. Kezdés 13 órakor!

SHARE THIS