/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai ügető hírek / 0 comments

Három futam – három klasszis

A Köztársasági Díj, a Királyság-Eperjes 90. Kétévesek Nagydíja és az ÜTOE nagydíjának lefutása után szemernyi elégedetlenség sem maradhatott bennünk, hiszen igazán remek versenyeket láthattunk ezen a kiemelt szombati versenynapon.

Érdemes talán a kétévesek évi legnagyobb erőpróbájával kezdenünk a kiemelt versenyekre való visszatekintésünket: úgy fest, remek évjárat az „F” betűs, amit nemcsak a remek lefutási idő mutat, hanem az is, hogy előzetesen egyáltalán nem lehetett előre rámutatni a nyerő személyére, és utólag is azt mondhatjuk, későbbi klasszisokat rejtett a mezőny. A nyerő ló, Fantastic Love (2 stpk, Nuncio – Eliane Merité) rutinos lovakat idéző hajrával nyerte a Kétévesek Nagydíját, 18,9-es időt repesztve. Eddigi 3 futásából ez már a 2. sikere. Csak a bemutatkozásakor veszített a Szalay János Emlékversenyben, ahol istállótársa, Fabrice tudta őt megelőzni. Ugyanakkor hajtónője, egyben trénere Balogh Bernadett elárulta honlapunknak még a mostani verseny előtt, hogy akkor nem alakult minden a szája íze szerint: nem ment be ló mögé, hanem – mert nem tudta igazán megfogni – élre állt és az nem jó. Okulva a történtekből most meghúzódott a peloton fejében, a finisben kivette lovát és parádés rohammal letakart mindenkit. A Prolongó istálló örömét fokozta, hogy a 3. helyre a fentebb említett Fabrice (Fazekas Imre) érkezett be. A Maximus Lindy apaságú mén a Szalay óta nem futott, s mivel azt nyerte, a fogadók talán csalódtak kicsit benne, ám most egyértelműen úgy tűnik, hogy kettejük közül istállótársa a jobb. Egyelőre legalábbis. Kettejük közé a külföldi tréningből érkező Friday Night (Christoph Schwarz) ékelődött, aki nagyon sokáig vezetett. Őt először Fendi (Juhász Balázs) támadta, ez a roham azonban kudarcba fulladt, hiszen amint a fentebbiekből kiderül, Fabrice levette a dobogóról is.

A Köztársasági Díjban Maugli (Jozé Sagaj) és Khalid (Christoph Schwarz) csatáját vártuk előzetesen. Nos, előbbinek egyik kedvenc pályája a Kincsem Park, hiszen a most szombatival együtt immár a 7. győzelmét aratta a pesti hippodromban. Ezek közül ez már a 3. Köztársaság díjbéli sikere, 2021 és 2022 után idén is Szlovéniába vihette a trófeát, azaz igazi bravúrt elérve triplázott. 15,2-es ideje csak 3 tizeddel gyengébb tavalyi rekord számánál. Előzetesen beszéltünk Jozé Sagajjal, aki mindenképpen a háromba várta lovát, annyit tett akkor hozzá, hogy persze szerencse kell minden sikerhez. Erre most tán nem is szüksége, hiszen bőven tartotta a mezőnyt. A nagy ellenfelének tartott Khalid a vert mezőnyben, később pályaelhagyás miatt diszkvalifikálták is. Bonaparte Boss-szé (Veljko Mazsity) lett a dobogó 2. foka, a 3. helyre Cardenas Baba (Goran Zolnaji) ért oda. Őket hétről hétre látjuk a Kincsem Parkban, és egyértelműen a tréningben lévő ügetők krémjéhez tartoznak.

Az ÜTOE Nagydíjban a hazai tenyésztésű hároméves évjárat java csapott össze, és a Kétévesek Nagydíjához hasonlóan itt is Prolongós siker született egy látványos finis után. Enjoy (Fazekas Imre) favoritként biztosan vezetett, majd a finisben megrohamozta őt istálló- és tréningtársa, Éjjeli Hölgy (Horváth György). Utóbbi egy pillanatig talán előrébb is látszott, de „Pimri” rutinjával és tudásával visszajött Enjoy és nyerni tudott. Ideje 16,3, ami jelzi, hogy Maharajah Prolongós tenyésztésű fiában komoly képesség lakozik. A 3. Eternal Flame (Jozé Sagaj) lett, aki ugyanúgy rádiházi nevelés, mint Éjjeli Hölgy.

-kömi-

SHARE THIS