/ by /   A nap híre, E-Turf Magazin, Hazai ügető hírek / 0 comments

Dolomit Boy nyerte az Oguz Díjat

Tiszteletdíjas, meghívásos versennyel kezdődött a szombati ügető versenynap. Dr. Pesti Adrián pályafutása első sikerének örülhetett, Zara Mia-val magabiztosan és jó idővel győztek a Jellinek Emil Emlékversenyben, a Vörsas Kupa idei harmadik, záró etapjában. Fél órával később, a Talány Díjban Aerodynamics-nak meg kellett izzadnia az újabb sikerért, mert Diófás erősen szorongatta az utolsó métereken. Kiegyenlített mezőny állt starthoz a Kentish Boy Hendikepben, melyben a favoritok uralták a versenyt, Count Basie AT győzelmével és Dulcinea del Toboso második helyével házibefutót ünnepelhetett a Gomez istálló, Horváth Zoltán tréner legnagyobb örömére.

„Hírességek” végeztek a frontban a Nyeretlenek Versenyében: a remek származású Eminem erősebb és gyorsabb volt, mint Demi Moore, a bronzérem a jól hajrázó Elinor Lady-nek jutott. A szép sárga Oguz Fazekas Imrével nyert Magyar Ügetőderbyt egy évtizede, a tiszteletére rendezett versenyben is Fazekas volt a főszereplő, aki a remek négyévest, Dolomit Boy-t hajtotta győzelemre. A 600.000 forinttal díjazott futamban Carlos Fox lett a második, Ambrosia Gielle pedig némi meglepetésre a harmadik.

Mit tudhat Domperidon? – Tehetették fel sokan a kérdést a Golden Lady Díj után. A keveset futó, jó származású és küllemű négyéves utcahosszal győzött Márton Lajossal, a látott stílus alapján a következő hetek, hónapok sorozatnyerője lehet. Úgy tűnik, hogy a világklasszis Maharajah fia, Creatine is tudja tartósítani jó formáját, a nehéz hajtású herélt a befutóban meggyőző volt és második győzelmét aratta annak ellenére, hogy peches versenyt futott és a második kanyarban hibázott is. A versenynap zárófutamában ismét papírforma győzelmet láthattunk, Firefly Shadow régi topjához képest közepes formával is magabiztosan győzött többek között Usain-t és Ékszer K-t megelőzve.


A következő versenynapra október 25-én, szerdán, 15 órától kerül sor!
Ekkor futják majd többek között az Őszi Kísérleti Versenyt, két nappal később, pénteken jönnek az agarak, majd 29-én vasárnap az angol telivérek.

SHARE THIS