/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Lovaregyleti Díj és Kétévesek Kritériuma vasárnap

Lassan lezárul a galopp szezon, de november 5-én, vasárnap is számíthatunk fordulatokra. Ezúttal a jövő generációja kerül középpontba, hiszen megrendezzük a Magyar Kétévesek Nagydíját és a Kétévesek Kritériumát is, míg az idősebbek a Lovaregyleti Díjban mérhetik össze erejüket.

„Kicsi a bors, de erős” – tartja a mondás, amely a Farkas Ferenc Emlékverseny – Lovaregyleti Díjra is tökéletesen ráillik. Mindössze négyen indulnak a napi főfutamban, de így is komoly presztízscsatát ígér. Agreement (Stanislav Georgiev) egész évben kiemelkedőt nyújt és állja a távot, így ezúttal is ő lehet a favorit. Major Factor (ifj. Fejes Lajos) sokat javult, a MAFE Tattersalls Díjban másodiknak szaladt fel riválisa mögé, most pedig revansra készül. Di Domenica Sweety (Milan Konkolj) már bizonyította távbírását a St. Legerben, harcban lehet a dobogó középső fokáért. Lost In Space (Ördög Alen) nagyon stabilan teljesít, megbízhatósága révén megkavarhatja a lapokat.

A magyar tenyésztésű kétévesek 1400 méteren vívhatnak meg a Kerekes Gábor Emlékverseny – Magyar Kétévesek Nagydíjában. Governor (Jaroslav Línek) eddig remekel, dobogón zárt a Szent László Díjban és érik már neki egy győzelem. Romanova (Ördög Alen) szintén kiegyensúlyozott és javulással tudta verni az ígéretes importokat, akár rá is duplázhat. Bermuda (Mocsinka Vivien) eddig belőtte magának a második helyet, de bármikor benne van egy magasabb forma. Astarris (Gönczi Rebeka) könnyed győzelemmel debütált és maradt még benne, jóval többet is tudhat.

 A korosztály másik nagy kiemelt versenye mérföldre, az Arqana – Kétévesek Kritériuma. A nyolc indulónak adott csikó közül a gróf Károlyi Gyula Emlékversenyben szoros második hellyel kezdő Wukk (Martin Laube) húzhatja be a nagydíjat, de az alacsonyabb osztályban szintén dobogóval debütáló Mágnás Öcsi (ifj. Kozma István) jöhet annyit előre, hogy megizzassza a favoritot. Zabriskie Point (Kelemen Zénó) gond nélkül ért haza másodjára, a látott stílusa alapján itt is főszereplő lehet. Bitlip (Benkő Ádám) is sikerrel abszolválta a kezdést augusztusban, azóta pedig fejlődhetett még, de a múlt héten győzelemmel debütáló Vampa di Bocca (Koricsánszky Virág) újabb sikere se lenne meglepetés.

A rutinosabbak a Rozsnyói Fivérek Emlékversenye Hendikepben mutathatják meg magukat, ahol az egész évben stabilan a célt kerülgető Liebeskind (Jaroslav Línek) gyűjtheti be régóta esedékes győzelmét. Merci Star (Kun Ferenc) kisebb kihagyás után és rövidebb távon jelentkezik, de ebben az osztályban komoly ellenfélnek tűnik. Dancing Storm (Suták Csenge) ismét erős formát futott és lendületben van, akár ő lehet a nevető harmadik.

A sprinterek a Kerteskői Díjban és a Benson Vilmos Emlékverseny – Lovasutánpótlás Hendikepben jutnak szerephez, mindkettőt 1200 méterre futják. Előbbiben a kiemeltek után Zobnaticán diadalmaskodó Legionar Srb (Milan Konkolj), a folyamatosan javuló és idei ötödik elsőségére hajtó Canizares (Stanislav Georgiev), illetve a távját megtaláló és a mesterhármast megcélzó Power Pass (Gönczi Rebeka) küzdhetnek az aranyért. Utóbbiban az első hendikepjét simán megnyerő Passion of my Love (Kovács Réka) emelhető ki, nem megfeledkezve a látványos javulást mutató Passzió (Czene Leila) és formáját egyenletesen tartó Sprinter (Szabó Linetta) kettőséről sem.

A nap végén kerül lefutásra az Amore Boy Hendikep, amely a tavalyi Kétévesek Kritériumának nyerőjéről kapta a nevét, bár tudjuk, azóta sokkal nagyobb magasságokba jutott. Most 1400 méteren a rendre döntős Alda (Kocka Ákos) és az egyenletesen teljesítő, de korábbam ennél erősebbnek is bizonyuló Speedy Gonzales (Jaroslav Línek) küzdhetnek meg az első díjért.

Természetesen ezúttal is két felvonásban lépnek pályára a Nyeretlen Kétévesek a nap elején, előttük pedig a Póni Championátus újabb versenyei adják meg az alaphangot.

A versenyprogram az alábbi linken található meg: https://kincsempark.hu/data/versenyprogram/2023/versenyprogram_2023_11_05_galopp.pdf

Kezdés 11:30-kor!

SHARE THIS