/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai ügető hírek / 0 comments

A szerb-magyar hajtótalálkozón, Joó Róbertre emlékezünk

Joó Róbert (1966-2021)

Szülővárosában a vajdasági Zentán kötött barátságot a lovakkal, az ügetőkkel. A bácskai térség különleges pontja ez a Tisza mellett fekvő, szinte teljesen magyarok lakta kisváros. Több elismert lovasszakembernek indult innen a pályája a délszláv háború sújtotta vészterhes kilencvenes évek első felében. A nehézségekben edződve gyorsan a felszínre tört a benne lakozó elhivatottság és szorgalom. Mindig tudta értékelni, ha rend és béke van körülötte, ha hagyják dolgozni.
Szép eredményeket ért el Szerbiában, majd a kétezres évek elején Magyarországra költözött és Hajnal Tibor idomárhajtó istállójához csatlakozott. A sikeres idomár és futtató első nagy korszakának volt a fontos láncszeme, komoly érdemei vannak Globus, a csodálatos Illetmény és Iviza Sun sikereiben. Később a vidéki tréningtelep elsőszámú embere lett, egyre többet hajtott a Kincsem Parkban. Az egyik nagy kedvencével, az import Typhoonora kocsijában 2006-ban Tavaszi Hendikepet nyert, idomárként is komoly sikert ért el, Justin Derby Kísérleti Versenyben aratott győzelmével.
Mosolya már messziről feltűnt, mikor felült a kocsiba.
Csapatjátékosként, egyenes és békés gondolataiért mindenki szerette és tisztelte. Legendás házigazda hírében állt, aki hozzá betért, az valóban vendég volt és ő sem érkezett meg sosem üres kézzel. Szülőhelyéhez közel, a határ innenső oldalán Orosházán találta meg a számítását, az ottani lovas közegnek lett megbecsült tagja. Szívügye volt a hagyományok és a baráti kapcsolatok ápolása. A szerbiai versenyüzemmel is jó kapcsolatot alakított ki, így ő volt az egyik motorja, szervezője a szerb-magyar versenynapoknak és hajtótalálkozóknak.
Robi nagyon fiatalon hagytál itt bennünket, az utat folytatjuk!

SHARE THIS