/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Parázs visszavágó az LFB Díjában – kezdés 11:30-kor!

A gyepversenyek befejezése után, szintetikuson futják a hátralévő megmérettetéseket a telivérek, így lesz ez október 12-én vasárnap is. A nap legrangosabb eseménye a Lóversenyzést Felügyelő Bizottság Díja lesz, de a keretprogramon lévő hendikepek is fordulatos küzdelmeket ígérnek.

1400 méteren rendezzük az I. kategóriás Lóversenyzést Felügyelő Bizottság Díját, amelyben ismét találkozik az idei Kállai Pál Emlékverseny első négy helyezettje. Blazing Comet (Martin Laube) magabiztosan húzta be az októberi kiemeltet és rápihent az újabb feladatra, nehéz lesz megverni. Az akkori harmadik, Light Blue Sky (Koricsánszky Virág) múltkor megoldotta a kötelezőt, beállítása alapján akár ebben az erősebb mezőnyben is duplázhat. Rémkirály (Suták Csenge) idén sokat fejlődött és remek szezont zár, a végére maradhat a slusszpoén tőle. Surprise of Easter (ifj. Kozma István) negyedik volt jelenlegi riválisai mögött, de legutóbb ismét erősebbnek bizonyult, korábbi topjával pedig meglepheti őket. Nehéz megjósolni a forgatókönyvet, de az biztos, hogy parázs visszavágóra van kilátás!

Klasszikus mérföldön, 1600 méteren méretnek meg a háromévesek a Bényi Zoltán „Pinokkio” Emlékversenyben. Celektív (Sándor Péter) év végére szárnyra kapott, legutóbb könnyedén ért haza és maradhatott még benne egy újabb győzelem. Safranek (Jozef Parigál) a jelenlegi lovasával nagyon erős volt és egészen magas formát igazolt, azzal újra főszereplő lehet. Merlin (Kiss Renáta) hosszabb kihagyást követően kiválóan tért vissza, másodjára már döntőbe kerülhet.

A napot majd a 2200 méteres Wasmy Hendikep indítja, ahol a nagy küzdelem után hazaérő és ezúttal top lovasra váltó Soul of PhoeniX (Stanislav Georgiev), az erős mezőnyben javuló és korábbi formái alapján döntős esély Thunder Girl (Mocsinka Vivien), valamint az első győzelmét megszerző Mr. Jury Twister (Kolumbán Örs) küzdelmét várjuk.

Az 1600 méteres Nyelvtörő Hendikepben a két abszolút stabilitást képviselő telivér, Poker Lover (Suták Csenge) és Mr Croissant (Gönczi Rebeka) érhet haza, de az ezúttal erős lovassal készülő Ego (Martin Laube) is esedékes már.

A Makaam Hendikep is érdekes csatát ígér 1600 méteren, ahol a folyamatosan javuló Wolf of Wallstreet (Kelemen Zénó) topsúlya ellenére is a győzelem egyik fő várományosa, de ehhez még a nagyszerű szezont produkáló és győzelmek, dobogós helyek után érkező Arabika (Kovács Réka), illetve a legutóbb gyengébben kezdő, de átlagával is komoly esélyt képviselő Cenzor (Suták Csenge) is hozzászólhat.

Az 1400 méteres Original Hendikepben a jó futásokkal jelentkező Guineas (Sándor Lili) tarthatja a mezőnyt, amelyből a tudását hűen adó La Fiancee (Suták Csenge) és a két hete célt kerülgető Guru (Koricsánszky Virág) lehet a legnagyobb kihívója.

A napot a sprinterek zárják 1200 méteren a Chantilly Hendikepben, melyben az idén mindig pénzért futó és már győzelmét érdemlő Gainer Boy (Stanislav Georgiev) a legesélyesebb, de az idén már önmagát többször is felülmúló Easy Cash (Fézer Ramóna) és az idei első fellépésére készülő Zenrikó (Sándor Péter) is figyelmet érdemel.

Ahogy azt már megszokhatták, ezúttal is két részben szerepelhetnek a nyeretlen kétévesek a délután folyamán, az első futam pedig most is 11:30-kor kezdődik!

A teljes versenyprogram az alábbi linken elérhető: https://kincsempark.hu/data/versenyprogram/2023/versenyprogram_2023_11_12_galopp.pdf

Várunk mindenkit a Kincsem Parkba!

SHARE THIS