Hussard Du Landret szárnyalt a Prix de Bretagne-ban

Túl vagyunk az első Prix’d Amerique kvalifikációs futamon, a Prix de Bretagne-on, ahol nem kis meglepetésre, Hussard Du Landret (Benoit Robin) iskolázta le a mezőnyt a 2700 méteres vincennes-i megmérettetésben.

Jól sikerült starttal, kedvező pozíciót tudott magának szerezni a Benoit Robin által hajtott és tréningezett hétéves mén, azonban a táv feléhez érve már második, majd harmadik spúrba kényszerült ügetni, ami (így utólag) talán még előnyére is vált. Az utolsó kanyarra érve a dobogós helyekért folyatott harcban ő a külső pozíciójának köszönhetően, senkitől sem zavartatva támadhatta meg az 1500 méter óta vezető Ganay De Banville-t (J.M.B), majd végül könnyedén, 1.12,0-as időben nyerte a futamot. Második lett mögötte a végig taktikusan, a sokáig a későbbi nyerő hátán versenyző, Hooker Berry (Nicolas Bazire), míg harmadikként a nagy favorit, Hookaido Jiel (David Thomain) ért célba, ezzel megszerezve (ebben a versenyben) az utolsó indulási jogot jelentő helyet a január 28-i fináléba. A svéd  klasszis, San Moteur végül a pénzdíjas, de indulási jogosultság nélküli, 6. helyen zárta a versenyt 1.12,2-ben.

A 120 000 euró összdíjazású futamban így Hussard Du Landret 54 000 €, Hooker Berry 30 000 €, Hookaido Jiel 16 800 €, Ampia Mede SM 9 600 €, Elvis Du Vallon 6 000€, San Moteur 2 400 €, Ganay De Banville 1 200€-t keresett.

Részletesebben az eredményeket, illetve a videót erre a linkre kattintva lehet megtekinteni.

 

Fotó: APRH

 

 

SHARE THIS