/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Tenyésztő champion – Bábolna Nemzeti Ménesbirtok

Továbbra is töretlen a patinás ménes egyeduralma a hazai galoppsportban, habár idén a korábbiaknál szorosabban alakult a championátus vége. Ezúttal is a Dióspusztán tenyésztett telivérek versenyeztek a legtöbbször, szám szerint 197 alkalommal. Arányait tekintve ez kevesebb, mint az előző éveké, ahol bőven kétszáz feletti futásszámmal zártak, de így is 20 győzelmet ünnepelhettek és 21 664 700 Ft-os nyereményre tettek szert. Ez szűk négy millió forintos előnyt jelent a második helyen végző Ecurie Normandie Pur Sang előtt, amely három nagydíj győzelemmel és a Derby kiemelt díjazásának köszönhetően állhatott a dobogóra.

Bábolnának a nyáron remeklő három éves kanca, Mesetár hozta a legnagyobb sikereket, a Magányos Díj után a Magyar Kancadíjban és a Kovács Mihály Emlékverseny – Magyar Háromévesek Nagydíjában is verte a korosztályát. Értékes érmes helyezéseket is elértek, a gróf Széchenyi István Emlékversenyben és az Akaba-Köztársasági Díjban Delikát, valamint a Szent László Díjban Governor révén.

A kétéves csikóik is mutatták magukat, a Kerekes Gábor Emlékverseny – Magyar Kétévesek Nagydíjának első hét helyéből ötöt elvittek, Hala Hala pedig meg is nyerte a kiemeltet. Külön növeli a pénzdíjak értékét, hogy Astarris és Melarris saját versenyistállójuk színeiben ért küzdelembe. Ezzel egyértelműen jelezték, hogy jövőre is nagy reménységeik vannak és jó eséllyel pályáznak az újabb championi címre.

Természetesen ennek a sikernek nagy letéteményese volt a dióspusztai angol telivér ménes korábbi vezetője, az évközben tragikus körülmények között elhunyt Hegedűs Zsolt. Talán még csak most fog igazán beérni munkájának gyümölcse, de ezzel a championi címmel is méltóan tisztelegnek emléke előtt.

A cahmpionátus végeredménye:

Összes futás

I. II. III-VI. Helyezetlen Nyeremény (Ft)
Bábolna Nemzeti Ménesbirtok 197 20 28 98 51 21664700
Ecurie Normandie Pur Sang 11 3 1 6 1 17854789
Bácsalmási Agráripari Zrt. 102 17 12 60 13 11759300

 

 

SHARE THIS