/ by /   E-Turf Magazin, Hazai ügető hírek / 0 comments

Téli Díj – kezdés 11 órakor

A szezon utolsó előtti versenynapján kilenc futam várja az ügető szerelmeseit a Kincsem Parkban, ahova a belépés továbbra is ingyenes!

A hivatalos és részletes program ide kattintva érhető el.

A nap első futamában több páros duplázása is elképzelhető, hiszen remek formában van Adamo Fling (Csordás Emil), Very Nice Photo (Vezér Emese) és Celerina Boss (Fejszés Kitti) is, de erős ellenfélnek ígérkezik még Ambrosia Gielle (Varga Sándor) is. Fél óra múlva az ifjoncok állnak starthoz, ahol a legutóbb már dobogós Fárosz (Angyal Andor), Fatique de je t’aime (Balogh Roland), Fair Lady (Marko Slavic) és Fenegyerek (Juhász Balázs) közül bármelyikük haza érhet.

A harmadik futamban már az amatőröké lesz a főszerep, ahol a championságért folytatott harc még szorosabbá válhat, hiszen Be Happy (Takács Eszter Cseperke) és Big Ben Pax (Gyolai Zoltán) egyaránt kitűnő teljesítményt nyújtott az elmúlt időszakban, így itt is favoritként állnak starthoz. Apollo Creed utoljára hibázott a startnál, azonban most ezt ha nem tenné, helyre érhet. A következő versenyben, az Adventi Díjban ha nem rontana, papír esélyt képviselne Elton John A.T. (Ozsvár Zoltán).

13 órakor startol el a napi főverseny, a Téli Díj mezőnye, ahol a szerb-magyar napon fenomenális stílusban győzni tudó Cardenas Baba (Goran Zolnaji) tovább menetelhet és növelheti elsőségeinek a számát. A vele egy helyről forduló Palace Bo (Fazekas Imre) és a térhátrányból futó Reckless (Branko Skenderovic) egyaránt erős ellenfélnek ígérkezik, így nem szabad alábecsülni az ő képességüket sem.

Többen is jó eséllyel állnak starthoz a Fenyőfa Hendikepben, hiszen a kedvező beállításba került Dream of Mine (Fazekas Imre), a kihagyása után remek futással visszatérő  Angelina Jolie (Ifj. Döme Imre) és a még mindig kedvező helyzetben lévő Breeze Up (Kolozsi Sándor) is harcban lehet a győzelemért. Fél órával később a Segédhajtó Kupa VI. állomása fog következni, ahol Timoko R.L. (Erdei Péter), Dulcinea del Toboso (Fejszés Kitti) és Lingot AT (Farkas György) hármasa közül bármelyikük dobogós esélyben bizakodhat.

Kicsi, de annál jobb mezőnyt vezet fel a startautó a Decemberi Díjban, ugyanis a Simon’s istálló kancája, Coach Degli Dei tovább menetelhet (Goran Zolnaji) és megszerezheti idei hetedik sikerét is. Azonban a két szlovén vendég, ha hiba nélkül futna, Premal MS (Marko Slavic) valamint a Kincsem Parkban először futó, Malvazija B Tomazic (Milan Tasic) is erős ellenfélnek ígérkezik.

A nap záró versenyében, a Jégvirág Díjban hasonló a helyzet, mint az előző futamban, hiszen Domperidon (Márton Lajos) még mindig roppant erős, így begyűjtheti zsinórban a negyedik győzelmét is. El Diablo (Juhász Balázs) most könnyebb mezőnybe került, így képessége révén nem lenne meglepetés a jó szereplése, csakúgy mint Diófásnak (Varga Sándor), kivéve ha nem hibázik.

SHARE THIS