/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai ügető hírek / 0 comments

Évzáró Ügetőszilveszter

Ismét december 31.-e, akkor az év utolsó napján, csakis az Ügetőszilveszteren lehet kezdeni a bulizást!

11 izgalmas ügető futam és 3 agár verseny várja a Kincsem Parkba látogatókat és a fogadni vágyókat. A remek ló-és agár futamok mellett kicsik és nagyok egyaránt megtalálják azt a valamit, ami miatt a Kincsem Park megrendezett versenyek szerelmeseivé válik.

A versenynap részletes programjai itt találhatóak: ügető, agár

Már a nap elején favorit győzelem várható, hiszen remek esélyt képvisel a triplázásra készülő Treue (Búrány Adrián), valamint megszokott hajtójával Edoardo Ama (Milan Kovacevic) is. A következő futam ennek a szöges ellentéte, hiszen Etalon N (Csordás Emil), Lolly Pop (Balogh Bernadett), Édes K (Kolozsi László) és Bing Crosby (Vicen Pál) kvartettjéből bármelyikük elsősége elképzelhető lehet.

A Núsz Díjban is hasonló a helyzet, hiszen sokszor futott már együtt Acélos Fiú (Fazekas Andrea) és Anybody (Csordás Emil), amely párharcból előbbi fogat került ki több alkalommal is győztesen, de a mostanában régi önmagát idéző Dolomit Boy (Fazekas Imre) dobogós helyével is számolni kell.

Fél órával később, már az első “celeb” futam mezőnyét vezeti fel a startautó a Zenthe Ferenc Emlékverseny Hendikepben. Sok esélyes verseny, szinte bárki nyerhet, ugyanis ezen versenyek lefolyása sosem ugyanolyan. Ennek tudatában Vinifera M (Bács Péter), Zoom Photo (Burucs Borbála), Vitya (Szuper Levente) és Bellini Fling (Ézsiás Csaba) győzelme várható leginkább.

A Pintér Tamás “Oroszlán” Emlékverseny Hendikepben jó képességű és egyben kedvező beállítású ügetők állnak starthoz, ugyanis a napi fő futamokból érkező, Guiness des Fanes (Budai Attila) és a korábbi években több kiemelt győzelemmel is büszkélkedő, Zóna (Csordás Emil) képvisel favorit esélyt. A mezőny korelnöke, Philadelphia (Varga Sándor) és az októberben roppan jól futó, Berill Lady (Ifj. Turbucz Sándor) is odaérhet egy jobb pénzdíjas helyezésre.

15:35-kor a második “celeb” verseny résztvevő is megmérkőznek az első helyért a Bubik István Emlékversenyben, ahol a jóval erősebb mezőnyökből érkező Uptown Boy M (Petur András) papír eséllyel indul. Nem szabad alá becsülni azonban Anna (Németh Gábor) rutinját sem. Ann Bella M (Krajnik-Balogh Gábor) újonc hajtójával megszaladhat annyira, hogy ne érjék utol, ami szintén igaz Apollo Creed és Urbán Flórián párosára is.

A nap hetedik futamában, a Traco Díjban a kiemelt versenyekben is eredményes szereplő, Éjjeli Hölgy (Fazekas Imre) könnyebb mezőnyben, ráduplázhat legutóbbi győzelmére. A soron következő versenyben, az Orbico Hungary Díj II. részében legutóbbi bronzérme után, itt elsőként haladhat át a célvonalon El Valle Sagrado (Budai Attila).

Majdnem teltházas mezőny jött össze a Bet.lovi.hu-Szilveszteri Hendikepben, így nem meglepő, hogy több fogat is esélyes a győzelemre. Ilyen páros például Västerbo No Edge (Hajnal Tibor), Csodabogyó (Varga Sándor), Pálinka (Nagy Ferenc II.) és Ékszer K (Kolozsi László) egyaránt.

Nem kell sokat várni az év utolsó nagyobb presztízsű versenyéig, hiszen 18:05-kor lesz a Tippmix – Lovaregyleti Díj várható startideje. Többen is hihetetlen formában vannak, így nehéz rámutatni a nyerőre. A Simon’s istálló kancája, Coach Degli Dei (Kolozsi Sándor) élete toppján van, így kedvező beállítását egy újabb futam győzelem követheti, azonban ugyan ez igaz a minden távon jól szereplő, Catania R.-re (Marko Slavic) is. Cardenas Baba (Goran Zolnaji) ebben az esztendőben felért a klasszisokhoz, térhátránya ellenére mindenképpen dobogós esélyben bízhat, csakúgy, mint a kissé “megkopott” tudású egykori kiválóság, Reckless (Branko Skenderovic).

A 2023-as szezon utolsó ügető futama, a B.Ú.É.K. – 2024 Hendikep lesz, ahol maximális, 12 az induló párosok létszáma, így szinte bárki nyerheti ezt a minden évben roppant izgalmas versenyt. Talán valamivel ellenfelei előtt járhat Cyrano RG (Milan Kovacevic), Szilvás (Nagy Ferenc II.), Auróra (Horváth György), Che Comandante (Goran Zolnaji), illetve Chip Chip Chip (Bordács Lajos) is.

SHARE THIS