/ by /   A nap híre, E-Turf Magazin, Hazai ügető hírek / 0 comments

Kezdődik a 2024-es ügető szezon! – kezdés 11:30-kor!

Nem kellett sokat várnia az ügető szerelmeseinek a fantasztikus 2023-as Ügetőszilveszter után, hiszen mindösszesen két hét telt el és már kezdődik is az újabb ügető szezon kilenc remek futammal. A kvalifikációs versenyekkel együtt pontosan 80 lovat adtak indulónak az idomárok az év első szombati versenynapjára.

A belépés ingyenes, valamint élő közvetítést egyaránt lehet majd a kincsempark.hu és a bet.lovi.hu felületén is követni.

A versenynap bővebb programja ide kattintva érhető el.

Már a nap első futama favorit győzelemmel zárulhat Csábító R.-nek (Márton Lajos) köszönhetően, hiszen a szilveszterkor aratott könnyed győzelme után, akár most duplázhat is. Erős ellenfélnek ígérkezik azonban a legutóbb ezüstérmes Charming Boy (Hajnal Tibor), a Lovaregyleti Díjban is jól futó Malvazija B Tomazic (Milan Tasic), valamint In Love Danover (Juhász Balázs) is.

Fél órával később népes mezőny áll starthoz, ahol többen is a kezdők táborát erősítik, így a szaklap a rutinosabb versenyzőket véleményezi előrébb. Zaira LV (Kolozsi László) remek finissel zárkózott fel legutóbb harmadiknak, amely forma alapján itt a győzelemért lehet harcban. Eperke (Nagyváry Andrea) lábában is van már jó pár futás, így topjával akár nyerhetne is, csakúgy, mint a roppant megbízható Fany (Ozsvár Zoltán). Formula (Komáromi Krisztina) utoljára nagyot javult, ha ismételne biztosan a dobogón végezne.

A Közlegény Díjban többen is esélyesek lehetnek a győzelemre, hiszen Edoardo Ama-ban (Milan Kovacevic), Enterprise-ban (Weber Zsolt) és Kall Me Queen-ben (Kolozsi László) is van olyan képesség, amely alapján elsőként haladhatna át a célvonalon.
A Kapos Díj mezőnyének több indulója is találkozott már egymással, így érdekes lehet a verseny végkimenetele. Szilveszteri stílusos győzelme alapján Petra La Roque (Vezér Emese) duplázása sem lenne elképzelhetetlen. Top formájával, Despasito (Varga Sándor), hiba nélkül Kokomo Harley (Milan Kovacevic) és a győzelme után érkező, Etalon N (Csordás Emil) is bizonyíthat.

A Keresztapa Hendikepben a minden futására javuló Diana Krall AT (Goran Zolnaji) szerezheti meg idei első győzelmét, csakúgy, mint a következő futamban a remek beállításba került Ambrosia Gielle (Varga Sándor). Azonban figyelnie kell a favoritnak a szilveszterkor diadalmaskodni tudó Vezérre (Weber Zsolt), az új istállóba került Lingot AT-ra (Szokola László), valamint Édes K-ra (Kolozsi László) is.

A Kézműves Hendikepben majdnem teltházas és igen jó mezőny jött össze. Balerina R. (Balogh Bernadett) igen jó évet zárt tavaly, így a 2024-es évét, akár győzelemmel kezdheti. Celerina Boss (Fejszés Kitti) egy első hellyel fejezte be a 2023-as szezont, így erős ellenfele lehet a favoritnak, csakúgy, mint istállótársa, Zente (Horváth Zoltán), aki kedvező beállításba került hendikepben. Dobogós esélyben bizakodhat a futam korelnöke, Szilvás (Nagy Ferenc II.) is.

15 órakor startol el az év első, napi főfutama, az Évnyitó Díj. A fordulóstartos versenyben kis mezőny jött össze, azonban jó képességű indulók állnak starthoz 1960 méteren és 1980 méteren. A Simon’s istálló kancája, Coach Degli Dei (Goran Zolnaji) tavaly hét versenyt nyert, így élről fordulva remek esélyt képvisel, egyetlen komoly ellenfele a Lovaregyleti Díjban előtte végző, Catania R. (Marko Slavic) lehet. Az új tréningbe került Qvidja’s First (Angyal Andor) ha jó napot fog ki, a dobogóra is felérhet.

A nap záró versenye, a Követ Hendikep lesz, ahol a hasonló mezőnyt verni tudó Cunami (Nagy Ferenc II.) igen jó esélyt képvisel. Dulcinea del Toboso (Fejszés Kitti) is rendre hozta tavaly a dobogós helyezéseket, így ebben a társaságban már megérett a győzelemre, hasonlóképpen, mint Ékszer K (Kolozsi László).  Bronz Boy-t (Budai Attila) most idomárja fogja hajtani, így bármilyen teljesítményre képes lehet.

SHARE THIS