/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Prix d’Amérique / 0 comments

Esperanza Idole és Jean-Yann Ricart

Tegnap futották az év egyik legnagyobb monté versenyét Franciaországban, a 700 000 euró összdíjazású Prix de Cornulier-t.

A 2700 méteres versenyben remek származású és képességű ügetők álltak starthoz, ahol a futamot megelőzően 3 kiemelkedő párost vártak a dobogóra: Ina du Rib-et (J. L. Cl. Dersoir), Flamme du Goutier-t (M. Mottier), aki már kétszer elhódította ennek a versenynek az első díját, és Hanna des Molles-t (F. Lagadeuc).

Egyikőjüknek sem alakult tökéletesen a verseny, azonban Esperanza Idole és Jean-Yann Ricart-nak igen, hiszen végig jól helyezkedve, támadó pozícióba kerülve értek a vincennes-i befutó egyenesre, ahol mindenkit lesétált Noel Langlois 10 éves kanca idomítottja. Roppant szoros lett a befutási sorrend, ugyanis Hirondelle du Rib (N. Perron) és Ideale du Chene (P. Ph. Ploquin) értek fel a dobogóra, akik sorrendje remek osztalékot is eredményezett, hiszen a nyerőnek 22-szeres, a második helyezettnek 70-szeres, míg a harmadik helyezettnek szintén 20-szoros volt a tét szorzója. Őket követte csak a két korábbi favorit, Ina du Rib és Flamme du Goutier.

A nyerő páros érdekessége még, hogy korábban az ötszörös Prix d’Amerique győztes, Jean-Michel Bazire istállóját erősítette Jean-Yann Ricart, aki nem mellesleg a 2019-es PDA nyerő, Belina Josselyn lovásza is volt akkoriban.

 

Fotó: APRH

SHARE THIS