/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai agár hírek / 0 comments

Új agarak 2024-ben I. rész – Tarnai Linda

Tarnai Linda 2023-ban egy agárral versenyzett a Kincsem Parkban, imádott fekete szukájával; Outdoor Jillel, aki 2- 2 és fél évesen, teljesen kezdőként nyolc versenyéből négyszer futam győztesként végzett. A kiemelt versenyek közül a Tavaszi Kölyök Derby győzelem mellett a szezon legrangosabb versenyét, a Magyar Derby Döntőt is megnyerte, ráadásul első szukaként a Nemzeti Agárstadion 4 éves történetében!

Az idei szezonra két újonc is érkezett hozzátok a családba, mesélj kérlek róluk egy kicsit!

Secret – Womens Secret – két hete érkezett Írországból, története amolyan „meseszerű”. Baranyai Ádám tréner barátommal tulajdonképpen „véletlenül” találtunk rá (ugyanazon pillanatban) egy közös ír ismerősünk FB posztjára, amiben kirakták az alomhírt, mi pedig – bár egyikünk sem tervezte a vásárlást – gyorsan le is csaptunk rá. Nem nagyon volt időnk gondolkodni, míg telefonon egyeztettük a részleteket, szinte minden agárbaba gazdára talált. Egy kölyök vásárlása mindig kérdőjel, de bízunk a megérzéseinkben és a remek vérvonalban. Secret, mind anyai (Ravenswood Mango), mint pedig apai (Malachi) vonalon is elég bíztató, úgyhogy Ádám, mint Secret trénere és tulajdonosa, mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy kihozza belőle a lehető legtöbbet.

Justice három hete érkezett Angliából. Régi vágyam volt Joe után ismét egy kannal dolgozni. Nem volt könnyű dolgom a keresés közben, mert Joe és Jill is elég magasra tették a mércét. Az ír és angol kapcsolataimat felhasználva elkezdtem szondázni a piacot, majd rátaláltam Justice-ra. Egy korábbi interjúban mondtam is talán, hogy egyszer lesz egy nem fekete agaram is, illetve szerettem volna egy olyan vonalat, ahol a 480m feletti távok részesülnek előnyben. Justice anyai (Stardom), nagyanyai (Old Refrain) és dédanyai (Flying Winner) vonalán mindenki hosszútávos volt igen komoly formaszámokkal, így bízom benne, hogy jutott ebből a remek teljesítményből neki is.

Gondolom az nem kérdés, hogy Jillel is folytatjátok a közös munkát?

Igen, természetesen Jillusom a pályán lesz idén is, így az idei szezonban két agárral fogok dolgozni, Justice-val és vele. Secret pedig ugyan közös a tulajdon, de ahogy fentebb említettem, Ádám kezei alatt készül és versenyzik majd.

Mik a legfőbb célkitűzéseid az idei szezonra?

Justice most másfél éves, versenyzés szempontjából teljesen szűz. Azt már biztosan látom, hogy egy kölyök kan érési folyamata nagyon eltérő egy ugyanilyen korú szukáétól. Alkatát és izomzatát tekintve is nagyon eltér a többiektől, így valószínűsítem, hogy egészen más edzésmódszer lesz hatékony nála, de ez majd menet közben úgyis kiderül. Korából adódóan a Tavaszi Kölyök Derby mindenképpen elsődleges terveink között szerepel, a távlati célokat illetően pedig, a Magyar Derby-t, később pedig a 480m-nél hosszabb távokat preferálnám.

Secretet pedig Jillhez hasonlóan szintén a lehető legtovább kint tartottuk Írországban. Szerintünk ezek azok az alapok, amik elengedhetetlenek a későbbi jó teljesítményhez. Tekintettel a fiatal korára (13 hónapos) illetve, hogy még nincs túl az első tüzelésen, vár még ránk néhány újra tervezés, de szeretnénk, ha már az első versenyére bomba formába kerülne és persze nem titkolt szándékunk az Őszi Kölyök Derby-n való remek szereplés.

Köszönöm szépen, előre is nagyon sok örömöt kívánok hozzájuk és sok sikert az idei szezonra!

 

SHARE THIS