/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek / 0 comments

Sennyey Géza Emlékverseny – kezdés 13 órakor!

Nyolc izgalmas futam várja az ügető szerelmeseit szombaton a Kincsem Parkban. Aki nem tud kilátogatni a várhatóan remek, napsütéses időben a Kincsem Parkba, az kincsempark.hu és a bet.lovi.hu weboldalon élő közvetítésén keresztül tudja nézni a versenyeket, valamint az utóbbi oldalon fogadásokat kötni a versenyekre.

A versenynap részletes programja ide kattintva érhető el.

A szombati első futamban maximális létszámmal állnak starthoz az ügetők, akik közül Blanka BBM (Varga Sándor), Eperke (Nagyváry Andrea), El Nino N (Angyal Andor) valamint Fany (Milan Kovacevic) képvisel remek esélyt. Fél órával később szintén sok esélyes versenynek nézünk elébe, hiszen közel azonos aktuális tudással rendelkezik Edoardo Ama (Milan Kovacevic), Treue (Búrány Adrián) és Dancing Lady (Dukai Tamás) is, akiknek a duplázása sem lenne meglepetés.

A Wind Scot Díjban ugyan csak hét az indulók száma, de a nehezebb társaságból érkező Diófás (Varga Sándor), ha jó napot fog ki egy győzelemmel vigasztalódhat. Azonban Etalon N (Csordás Emil) és Lolly Pop (Balogh Bernadett) is folyamatos fejlődést mutat, így mindketten dobogós helyezésben reménykedhetnek.

14:30-kor vezeti fel a startautó a Globus Díj  mezőnyét az 1900 méteres startvonalhoz, ahol a legutóbb váratlanul hibával futó Charming Boy (Hajnal Tibor), ha most rendesen körbe menne, megszerezhetné idei első sikerét. Malvazija B Tomazic (Lakatos Csaba) rendre eredményesen szerepel a Kincsem Parkban, így ebben a futamban is számítani lehet eredményes szereplésére, csakúgy, mint a próbafutamban  jól mozgó Como Tiago-ra (Fazekas Imre) és a tulajdonosával futó In Love Danover-re (Pekker György am.) is.

A Segédhajtó Kupa első futama lesz egyben a Csobán M Hendikep is, ahol a Wenowoha istálló ajánlott fel tiszteletdíjat az első három helyezett fogat hajtójának. Csillagfény R. (Hegedűs Tamás) kedvező beállításba került és párosuk legutóbb az ötödik helyen zárt jó társaságban, így megszerezhetik első közös győzelmüket ebben a hendikepben. Vinifera M (Gras Mónika) jól hajrázott 2 hete, így ismét dobogón végezhet, hasonlóképpen, mint Velocity (Jelinek Zsolt) ha nem hibázik, valamint a kihagyás utáni második startjára vélhetőleg már sokkal jobban mozgó Universal Boy (Gyolai Nikolett) is.

Az In Time November Hendikepben az új tulajdonba és idomításba került Lingot AT (Milan Kovacevic) haladhat át elsőként a célvonalon, azonban erős ellenfélnek ígérkezik Ann Bella M (Bordács Lajos), Csikós (Márton Lajos) és a futam korelnöke, Pálinka is (Nagy Ferenc II.).

Várhatóan 16:00-kor indítják majd az év első kiemelt versenyét, a Sennyey Géza Emlékversenyt. Kis mezőny jött össze, azonban ígéretes futamnak nézünk elébe, hiszen az indulók között van a kétszeres Év Ügetőlova, Bonaparte Boss (Veljko Mazsity), a 2023-ban legeredményesebb ötéves magyar tenyésztésű ügető, Catania R. (Marko Slavic) is. Dobogós helyezésben bizakodhat még az egyre erősebb Nelstrong is Goran Zolnaji-val a sulkyjában, aki ha nyerne, trénerként és hajtóként is duplázhatna, hiszen tavaly is ő nyerte az első kiemelt ügetőversenyt, akkor Unno del Duomo-val tette mindezt.

A 2023-as Sennyey Géza Emlékverseny nyerője Unno del Duomo (Ganymade – Irma del Duomo), Goran Zolnajival. (belső fogat)

 

A nap záró versenye, az Erika Hendikep lesz, ahol a pihenője után egy szép győzelemmel térhet vissza a Mount istálló hűséges kancája, Bűbájos (Nagy Ferenc II.). Casino Royale (Angyal Andor) hasonló mezőnyben szerzett legutóbb bronzérmet, így itt is helyre érhet, csakúgy, mint Balerina R. (Balogh Bernadett), valamint a 20 méteres térhátrányból futó, Szilvás (Komáromi Krisztina).

 

Fotó: Péter Réka

SHARE THIS