/ by /   E-Turf Magazin, Hazai agár hírek / 0 comments

Elindult a 2024-es agárszezon!

Múlt héten elkezdődtek a várva várt edzések az agárpályán, azaz hivatalosan is megkezdte a szezont a Kincsem Park harmadik, legfiatalabb szakága.

Az első edzésen 16 tréner összesen 31 agara vett részt. A trénerek közül hatan Romániából érkeztek, tízen pedig a hazai mezőny képviselői közül kerültek ki. Az agarak túlnyomó többsége kézből indított edzést futott, mely a szezon első pályaedzésén jól bevált szokás, hiszen a hosszú téli pihenő után az első futás mindig valamivel rizikósabb sérülés szempontjából. Többen is vannak azonban futtatóink között, akik csak rövid időre álltak le a rendszeres edzéssel, illetve az enyhe télnek köszönhetően már jó ideje dolgoznak az agaraikkal, így jó néhányan már most boxból indították tréningezettjeiket, azaz hivatalos időmérő edzést futtattak velük 280 méteren. A 14 boxból indított agár közül hárman futottak 16-os időt (S0- S1 kategória); Champ Junior 16.87, Louie 16.88 – Petz László fiatal agarai, valamint Füge, 16.90 – Dobos Márton agara, a tavalyi szezon Szuka Díj Consolation győztese.

Izgatottan várjuk a folytatást….

Az edzés résztvevői és eredményei az alábbi linken láthatóak: https://kincsempark.hu/data/agar_edzes/2024/agar_edzes_20240314.pdf

SHARE THIS