/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai ügető hírek / 0 comments

Éjjeli Hölgy is bizonyított

Az Apanázs Díj volt a szombati, meglehetősen színvonalas és tartalmas ügetődélután legrangosabb futama. A 2400 méteres verseny végül Éjjeli Hölgy (Fazekas Imre) sikerét hozta, a roppant tehetséges négyéves követve istállótársa, Enjoy példáját, szép győzelemmel jelezte, hogy a júliusi Derby egyik komoly várományosa lehet. Balogh Bernadett idomítottja a befutóban a nagyon jól futó, és már nyerőnek tűnő Csábító R., valamint Nelstrong párosa mellett süvített el, ezzel folytatva remek szériáját.


A nap során Juhász Balázs istállója duplázni tudott, előbb Szabó Lilla kedvence, Urban Legend (Farkas György) terítette le ellenfeleit az Anikó Star Hendikepben, nem sokkal később, a legjobb hendikeplovak között pedig Acélos Fiú (Juhász Balázs) volt a legerősebb, győzelemmel indította idei szezonját.


Remek időt ügetve realizálta esélyét Csillagfény R. (Hegedűs Tamás) az Addicted Hendikepben, a hatéves kanca már régóta “kerülgette a célt”, és tudjuk, ami késik, az ritkán múlik. Nagy favorit volt Eunike T Boko (Goran Zolnaji) az Andy Yankee Díjban, Milan Tisma lova pedig hozta is a kötelezőt – zsinórban ötödször -, nála is bőven szóba jöhet a nyár legfontosabb versenye, a 110. Magyar Ügetőderby. Sorozatnyerőnek tűnik Zaira LV (Kolozsi László) is, az import hároméves az Aszkéta Díjban már a harmadik győzelmét zsebelte be. És ha már esélyesek: Cukrom (Gyolai Nikolett) is remek sansz volt az idei Kincsem Park Kupa második futamában, és bár a cél előtt megközelítették, nem forgott veszélyben az újabb elsősége. A délután során két részben a nyeretlenek is találkoztak, előbb Elizabeth Boss (Veljko Mazsity), egy óra múlva pedig Elizeus LIW (Lakatos Árpád) lépett ki a győzelem nélküliek táborából. A “nap trénere” címet szoros csata után Kolozsi László szerezte meg, 1 ponttal előzve Juhász Balázst, míg a harmadik ifj. Döme Imre lett.
Vasárnap galopp kapunyitó, a következő ügető versenynap április 6-án, szombaton!

SHARE THIS