/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Nyárias idő és címvédés a galoppon

Galoppot hozott a nyuszi március 31-én húsvét vasárnap. A nyárias időben a szép számú nézősereget nyolc futam várta a Galopp Kapunyitón. A hagyományos Megnyitó Versenyben a tavalyi bajnok, a szürke címvédő Catch Me jött látott és győzött, könnyedén ért haza állandó lovasával Májer Cintiával. A Nyíregyházán készülő telivérek a szezon ezen részén még nincsenek egérszőrben, ennek ellenére a hajrája és a kondíciója elismerésre méltó volt.
Komoly nyeretlen mezőny jött össze 1600 méteres távon. Több már látott ló mellett a mezőny fele újonc volt, ráadásul a nagy múltú szenttamási ménes itt hozta ki az egyik új lovát Nabilovot. A szürke import helyezési számai nem, a kinti futott formái azonban figyelemre méltók voltak, így talán nem volt meglepetés biztos győzelme Kun Ferenccel az utolsó kétszáz méteren. Az újoncok közül Hungarikum és Aurora Musica mutatkozott, így joggal bízhat bennük a későbbiekben Kovács Sándor.  A sikeres tréner számára a harmadik futam hozta meg az idei első győzelmet, Fitzante és Farkas Dorottya összeszokott párosa révén.
A nyitó napi másik hagyományos versenyében a sprinterek találkozóján, a tavaly is eredményes Muskateer Three volt a legjobb a szabadúszó Milan Zatloukallal, így a Pestmegyei Hendikepet követően a pakonyi tréningtelep örülhetett. A Ribárszki istállóban is nagy volt a boldogság, a rutinos mester csupán egy lovat adott indulónak, az azonban rögtön nyert. Pavel Vigas szlovák futtató hároméves reménysége Suták Csengével nem talált legyőzőre a Hóvirág Hendikepben. A versenynap legfölényesebb győzelmét a herélésen átesett Sándor Mátyás érte el 2000 méteren a tavaszi Hendikepben. Sikere elismerésre méltó, még akkor is, ha hendikep futamot „nem illik” ilyen nagy fölénnyel megnyerni.
A versenynap másik nyeretlen futamát 1900 méterre futották, ahol szintén nagy volt az érdeklődés, itt a Nemzeti Ménes lova, Melarris győzött Kelemen Zénóval. A magyar tenyésztésű ló származását érdemes egy kicsit megvizsgálni, hiszen ez a család ontja a futni és nyerni tudó hasznos és klasszis versenylovakat. A versenynap zárásaként Kakucsra került a győzelem, Subacio Homoki Norberttel győzött 1900 méteren.
A trénerek külön versenyét és ezzel további 50.000 forintot Kovács Sándor nyerte Suták János és Maronka Gábor előtt.
Folytatás most vasárnap április 7-én 14 órakor!

Kép: BNDK Photo

-ka-

SHARE THIS