/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Reshiram nyerte az első klasszikust

A szezon első komoly versenyében, a hároméves kancák 1600 méteres futamban, a Hazafi Díjban Reshiram megőrizte veretlenségét. A Jazy Team lovát az a Kelemen Zénó lovagolta, aki ezzel pályafutása első nagydíját nyerte. Csontos Pál tréner is remek versenyt zárt, mert a második helyezettet, Ráadást is ő adta indulónak. A dobogó harmadik fokán Tunézia zárt tréningtársát, a sokáig vezető Vampa di Bocca-t verve.
A nap másik két gyeppályás versenyében is volt mire figyelni. Az 1400 méteres Erdődy Rudolf Emlékversenyben a sprinter erényeket csillogtató Mágnás Öcsi volt a legjobb, míg hasonló távon, a Káposztásmegyeri Díjban a szürke Luis Fernando hazai veretlenségét megőrizve pályarekord beállítással, 1:21,1-es idővel nyert magabiztosan.
A póni versenyeket követő első futamot meglepetésre Chiquitita Girl húzta be Barabás Mónikával. A francia Poseidon most is könnyen győzött, így idén már két elsőségnél jár. A Fenékpusztai Díjban Euraquilo ellenállhatatlan volt és végig vezetve nyert Línekkel 1600 méteren. A szezon első amatőrversenyében lónak és lovasának is megszületett az első győzelme: az Aduász – Csörgő Lilien páros győzött.
A versenynap záró futamában, a Nyeretlenek Versenyében a lovassportból jól ismert Gerber Attila és Takács Bence tenyésztő-futtató páros örülhetett. Az egykori Magyar Kancadíj-nyerő Alcobaca csikója, Aurora Musica nyert 1600 méteren. A nyerő ló trénere, Kovács Sándor remek délutánt zárt, ő lett a nap trénere, így övé az 50.000 forint bónusz.
Jövő héten végre teljes gőzerővel robogunk a Tavaszi Lóverseny és Food Truck Show felé, hiszen az angol agarak is indítják a szezont április 19-én, pénteken.
Szombaton City Díj az ügetőn, vasárnap Zirci Díj a galoppon!

SHARE THIS