/ by /   E-Turf Magazin, Hazai agár hírek / 0 comments

A Szezonnyitó Nagydíj eredményei

Április 19-én elindult végre a várva várt agár szezon a Szezonnyitó Nagydíjjal, melyen kilenc futamban álltak starthoz a nevezett agarak.
Az első futam sajnos technikai okok miatt érvénytelen lett, az este további részében azonban izgalmas versenyeknek és eredményeknek lehettek szemtanúi a jelenlévők.

A második futamban S2-es kategóriában az eredetileg nevezett öt agárból egy, Alexa tüzelés miatt lejelentésre került, így négyen álltak starthoz, Blossom (1), Denton (3), White Lady (4) és Tamo Liam (5). A fő küzdelem Blossom és Tamo Lian között zajlott, melyben Blossom bizonyult gyorsabbnak, így a verseny legfiatalabbjaként 17.28-as (S1) befutási idővel megnyerte a versenyt.
Befutási sorrend: Blossom – Denton – Tamo Liam
Szívből gratulálunk tulajdonosainak, Petz Viktóriának és Farkas Szilárdnak, aki egyben Blossom újdonsült trénere is 2024-ben.

A következő futam szintén S2-es kategóriában indult, hat nevezettel; Pedro (1), Hurrikán (2), Etta (3), Ginger (4), Reggie Junior (5) és Gallardo (6).
Gallardo a startot követően nem sokkal már át is vette a vezetést mezőny fölött, elsőként érve a kanyarba, majd fölényét egyre csak növelve megnyerte idei első versenyét egy szuper 16.98 (S1) -es befutási idővel.
Befutási sorrend: Gallardo – Pedro – Hurrikán
Szívből gratulálunk tulajdonosának és trénerének, Szajka Kálmánnak!

S1-es kategóriában szintén hat agár állt starthoz; Sydney (1), World (2), Boncsi (3), Terror (4), Lana (3) és Siwa (6), akik közül Boncsi és Terror első versenyes agarak voltak a Kincsem Parkban. Boncsi, a futam indulói közül a legjobb idei edzésidővel hamar átvette a vezetést, és messze lehagyva maga mögött a mezőny többi tagját egy 17.11-es (S1) befutási idővel debütált.
Befutási sorrend: Boncsi – Sydney – Lana
Szívből gratulálunk tulajdonosának és trénerének, Petz Lászlónak!

S0/S1-es kategóriában két futam is indult. Az elsőben Breeze (1), Reggie (2), Füge (3), Louie (4), Cannonball (5) és Tamo Blake (6) álltak starthoz. Louie, Petz László másik első versenyes agara szintén csupa 16-os edzésidővel indult neki élete első megmérettetésének, melyben magabiztos stílusban utasította maga mögé a nála jóval tapasztaltabb társait és egy 16.96 -os (S1) idővel megszerezte gazdájának a nap második takaróját.
Befutási sorrend: Louie – Füge – Cannonball
Szívből gratulálunk tulajdonosának és trénerének, Petz Lászlónak!

A nap utolsó sprint futamában S0/S1-ben az alábbi agarak álltak starthoz: Rio (1), Dina (2), Stacey (3), Lucifer (4), Tamo Blade (5) és Kenzo (6). Újonc ebben a futamban csak Dina volt, a Ripszki házaspár legfiatalabb versenyzője. Egy nagyon szép, dinamikus startot követően Tamo Blade és Lucifera az élre törve szinte fej-fej mellett küzdelmet folytattak, melyből 0.08 század másodperccel előbb Tamo Blade ért célba, megnyerve ezzel idei első, valamint eddigi rövid pályafutása második versenyét, ráadásul a nap legjobb sprint idejével, 16.84 -el (S0).
Befutási sorrend: Tamo Blade, Lucifera, Rio
Szívből gratulálunk tulajdonosának Gálik Istvánnak és trénerének, Racsek Károlynak!

480 méteren az első megmérettetésben A2-es kategóriában indultak; Kék (1), Molly (2), Sheyla (3), Shadow (4), Robi (5) és Aventador (6), akik közül Kék volt első versenyes indulója a futamnak. A startboxból puskagolyó módjára robbant ki Aventador, aki azonnal át is vette a vezetést a mezőny többi tagja fölött és komolyabb támadás nélkül, magabiztos stílusban futotta végig a 480 méteres távot, melyet egy 29.54 -es (A0) befutási idővel zárt. Ezzel a győzelemmel Szajka Kálmán is duplázott a szezon első versenyén.
Befutási sorrend: Aventador – Sheyla – Robi
Szívből gratulálunk tulajdonosának és trénerének, Szajka Kálmánnak!

A nyolcadik futamban A1-es kategóriában Ciklon tüzelés miatt lejelentésre került, így négyen álltak starthoz; Mózes (1), Mary (2), Devon (4) és Juno (5). A startot szinte egyazon lenülettel fogta meg Mary és Juno, maguk mögött hagyva másik két versenytársukat, szorosan egymás mellett küzdve a kanyarig, ahol Mary átvette az irányítást, melyet a célivonalig tartani is tudott, megszerezve ezzel élete első győzelmét egy nagyon szép, 29.53 (A0) befutási idővel.
Befutási sorrend: Mary – Juno – Mózes
Szívből gratulálunk tulajdonosának és trénerének, Labancz Zsuzsannának!

Az este utolsó futamában A0-kategóriában öt agár indult; Bridie (1), Jill (2), Syd (3), Champ Junior (4) és Lucky (5). A mezőny szinte egyszerre fogta meg a start pillanatát, majd az egyenes végére kivált a csapatból Bridie és majd egész távon vezette a mezőnyt, a harmadik kanyartól azonban komoly támadást kapott Jilltől, így egy rendkívül izgalmas küzdelem alakult ki a 2023 év Tavaszi – és Őszi Kölyök Derby győztese között, melyben végül Bridie bizonyult gyorsabbnak, hiszen 0.07 század másodperccel hamarabb érte el a célvonalat. Befutási ideje: 29.54 (A0). Ezzel a győzelemmel pedig az este harmadik “kennel duplázásnak” lehettünk szemtanúi.
Befutási sorrend: Bridie – Jill – Champ Junior
Szívből gratulálunk tulajdonosának és trénerének, Labancz Zsuzsannának!

Fotók: https://balintcsenge.wixsite.com/kutyafotozas/akcio-fotok

SHARE THIS