Hajrá Takács Eszter Cseperke!

Igen eseménydúsra sikerült a 2024-es éve Takács Eszter Cseperkének, hiszen januárban a Prix d’Amerique napja előtt hajthatott több ezer ember előtt Vincennes prominens pályáján, majd alig három hónappal később, már Máltán méretteti meg magát a FEGAT által szervezett Női Európa Bajnokság keretein belül. Összesen négy alkalommal fogja a magyar színeket képviselni Cseperke, amelyekben természetesen a jobbnál-jobb helyezések elérése mellett, a fantasztikus élmények megszerzése a cél.

A versenynap programja ide kattintva érhető el: PROGRAM

 

Először 14:20-kor fog hajtani Csepi, a nap harmadik futamában a 7-es számú svéd tenyésztésű, Sharif America-t. A verseny távja 2140 méter, amelyre március végén igen eredményesen futott ez a 14 éves Cantab Hall herélt.

 

25 perccel később egy újabb 2140 méteres verseny fog következni, ahol a 4-es starthelyről fog indulni a Franciaországból nem régen érkezett, Figaro du Fan-nal. A kilencéves herélt egyszer futott a máltai pályán, április 7-én, amikor is 1.16,8-as időt ügetve szerzett egy szép második helyezést.

 

Egy kisebb pihenőt követően 15:35-kor, a 6. futamban láthatjuk újra Cseperkét, ekkor a 11-es számú francia, Coumba Kuky-t lesz a társa. A 12 éves kanca roppant megbízható, ami az ilyen típusú versenyekben mindig egyfajta előnyt jelent az ellenfelekkel szemben.

 

Az Európa Bajnokságon az utolsó pontszerzési lehetősége a nap 7. futamában lesz, amelynek startja 16 órakor lesz várható . Itt ismét a hátsó sorból fog indulni a magyar hajtónő, a 11-es starthelyről a francia, Durga des Valerins-et hajtva. Ez a 11 éves kanca helyezései alapján nem feltétlen tartozik az esélyesek közé, azonban a biztos ügetése értékes pontokhoz juttathatja Csepit ebben a futamban is.

 

 

Fotó: FEGAT, Malta Equidrome

SHARE THIS