/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Magyarok külföldön / 0 comments

Magyar futamgyőzelem Máltán!

Fantasztikus sikert aratott Máltán a magyar színeket képviselve Takács Eszter Cseperke a FEGAT által rendezett Női Európa Bajnokságon. Ahogy korábban megírtuk, összesen négy futam mérte össze a tudását a 13 ország delegáltja.

Elsőként a nap harmadik futamában hajtottak a hölgyek, ahol  rögtön egy szép győzelemmel mutatkozott be Takács Eszter Cseperke Sharif America-t hajtva. Külső startszáma ellenére már az első kanyar közepén élre állt és folyamatosan olyan előnyt tartott, ami egy szoros, de biztos első helyhez segítette őt elő. A lefutási idő 2140 méteren 1.16,3 volt, amely hosszú idő után az egyik legjobb ideje volt a 14 éves Cantab Hall heréltnek. A versenyről részletes eredmény és videó ide kattintva érhető el.

 

A győzelem utáni díjátadás, ahol a máltai versenyszervezők, a győztes hajtó Takács Eszter Cseperke, valamint a FEGAT képviseletében az alelnök, Fazekas Andrea látható.

 

A következő futamban Figaro du Fan-t hajtva sajnos diszkvalifikálták a versenyből a magyar párost, azonban a nap hatodik versenyében is eredményesen szerepelt Cseperke, hiszen Coumba Kuky sulkyjában az ötödik helyen ért célba, értékes pontokat szerezve ezzel. Fél órával később még utoljára összemérték tudásukat a hölgy hajtók, azonban ebben a versenyben egy igen esélytelen lóval végül a 11. helyen zárta a futamot Takács Eszter Cseperke.

27 pontot gyűjtött a négy hajtás alkalmával Csepi, amely összességében (holtversenyben az olasz  Elena Villani Orlando-val) a nyolcadik helyet jelentette számára.

Az Európa Bajnok egyébként a máltai színeket képviselve Cherise Farrugia lett, második Hiltje Tjalsma Hollandiából, míg a dobogó alsó fokára a német, Julia Holzschuh állhatott fel.

Forrás: Malta Racing Club

Fotó: FEGAT, Malta Racing Club, Malta Equidrome

SHARE THIS