Nagy visszatérők, tízes átlag és Székkutasi Díj a vasárnapi galoppon

Tíz futam és összesen száz ló várja a vasárnapi galoppversenyeket a Kincsem Parkban, vagyis tízes átlag jön ki a futamok indulói között. A Food Truck Show után sincs megállás, igazi csemege következik a telivérek szerelmeseinek!

Az 1600 méteres Székkutasi Díj lesz a napi főverseny, amelyben nagy visszatérő klasszisokat láthatunk. Sambo (Jozef Parigál) közel két éve nem futott, mégis nagyot szólhat a reaktiválása, de a tavalyi Kincsem Díjban élete formáját mutató Guilin (Monir Madihi) is hosszú kihagyás után áll be a boxba, igazi presztízscsatárnak ígérkezik kettejük harca. Nem szabad azonban elfeledkezni Rémkirályról (Koricsánszky Virág) és Xinonímáról (Sándor Péter), hiszen bár előbbi a múlt heti nagydíjban elmaradt korábbi számaitól, nem kérdéses a tudása, míg utóbbi toppal jelentkezett és ismét főszereplő lehet.

A sprinterek ezúttal a Karaszek Sándor Emlékverseny Hendikepben mérhetik össze sebességüket, 1000 méteres egyenes pályán. Hajnalmadár (ifj Kozma István) már régóta megérdemelne egy győzelmet, talán eljöhet az ő ideje. Partizán (Alberto Sanna) most erős lovassal javíthatja az Erdődyben mutatott halovány produkcióját, Easy Cash (Kelemen Zénó) pedig nyert már jelenlegi társával és a stabil döntős Gainer Boy (Jozef Parigál) mellett, akár ő is beköszönhet.

A nap az Eleki Hendikep első részével indul 1800 méteren, amely az egyaránt a Hazafi Díjból érkező Tunézia (Kolumbán Örs) és Hala Hala (Gönczi Rebeka) visszavágóját hozhatja. Persze a kétévesen a legjobbak közé tartozó Pour Conquerir (Alberto Sanna) és az erősebbek között is helyt álló Regina (Májer Cintia) is megkavarhatja a lapokat.

A második részben az Erdődőyben bronzérmes Pescara (Ördög Alen), a nyeretlen mezőnyt simán elintéző Aurora Musica (Farkas Dorottya) és a néhány hete sokat előre jövő Simonida Sur (Monir Madihi) vívhatnak meg egymással.

A legnagyobb mezőnyt az 1300 méterre kiírt Derekegyházi Hendikep hozta össze, köztük a két második helyezése után aranyra hajtó Passion of my Love (Kelemen Zénó), a dobogót kerülgető és top lovasra váltó János Vitéz (Alberto Sanna), az amatőrrel is nagyot javuló White Mare’s Son (Drexler Virgina)  és a régóta esedékes, hendikepbe kerülő Middleofthenight (Suták Csenge).

Az amatőr lovasok mérföldre próbálkozhatnak, ahol Fabulous (Májer Cintia) és Oszmán Szultána (Ribárszki Sára) újra együtt futnak, bármelyik megszerezheti az első sikert. Ugyanakkor, az alacsonyabb osztályba kerülő Bergspitze (Jeles Anna) és a küzdelem után hazaérő Pensylvania (Czene Leila) komoly ellenfeleknek tűnnek.

A délután a Tompaháti Hendikeppel zárul, ahol az eddig nem sokat mutató Everlast (Kovács Réka), Tiaret (Ördög Alen), Udvarhölgy (Mocsinka Vivien) hármas törheti meg a jeget, vagy a legutóbb gyengén startoló, de jelenlegi lovasával novemberben helyezett Lucanor (Sándor Péter) érhet fel a végén.

A Nyeretlenek két felvonásban eshetnek át a tűzkeresztségen, a fogadóknak pedig 300.000 Ft jackpot fokozza az élményt!

A teljes program az alábbi linken elérhető: https://kincsempark.hu/data/versenyprogram/2024/versenyprogram_2024_05_12_galopp.pdf

Kezdés 14 órakor! Tarts velünk ezúttal is, a Kincsem Parkban!

SHARE THIS