/ by /   A nap híre, E-Turf Magazin, Hazai ügető hírek / 0 comments

Dr. Vecseklőy József Emlékverseny az ügetőn

Kilenc izgalmas ügető futam várja szombaton a Kincsem Parkba látogató, valamint az online felületeken követő közönséget.

A kínálatban szerepel a soron következő kiemelt verseny, a két heat-es, Dr. Vecseklőy József Emlékverseny. A versenynap programja ide kattintva érhető el: PROGRAM

A belépés továbbra is díjtalan!

14 órakor a Friderika Hendikep nyitja meg a napot, amelyben hiba nélkül Elizabeth Boss (Veljko Mazsity) és Emilio Family (Kerekes Ervin) párosa küzdhet az első helyért. A következő futamban azonban már nem ennyire könnyű rámutatni a nyerőre. Tudása alapján Gigant Wings (Vezér Emese) képvisel nagyszerű esélyt, de a legutóbb topformával jelentkező Atom Maki (Kovács József), kihagyása ellenére Firefly Shadow (Vicen Pál) és megszokott hajtójával Bezique Va Bene (Ifj. Döme Imre) is beleszólhat a jobb helyezések sorsába.

Fél órával később már a Dr. Vecseklőy József Emlékverseny I. futama fog következni, ahol a kétszeres Év Ügetőlova, Bonaparte Boss (Veljko Mazsity) szerezhet egy újabb kiemelt elsőséget. Azonban “állandó” ellenfele, Catania R. (Marko Slavic) is sorra halmozza a helyezéseket és futja a fantasztikus időket, hasonlóképpen, mint Dolomit Boy (Fazekas Imre), így az ő hármasuk harcára van kilátás mindkét futamban.

A Vital RG Díjban a minden távra eredményesen szereplő Erzsébet Királynő (Kolozsi Sándor) megszerezheti idei második sikerét is. Közeli sansznak tűnik még hiba nélkül Treue (Búrány Adrián) és legutóbbi formája alapján Lolly Pop (Balogh Bernadett) is.  A nap ötödik versenyében a győzelem fő várományosa a nagy javulást mutató Éjjeli Hölgy (Fazekas Imre) lehet, de erős ellenfélnek ígérkezik még Csábító R. (Márton Lajos) és Daytona Spav (Veljko Mazsity) is.

16:30-kor vezeti fel a startautó a napi főfutam, a belföldi kancák számára kiírt verseny mezőnyét a Zsenerőz Díjban. Egy héttel ezelőtt Anybody (Csordás Emil) új egyéni rekordban vert igen erős társaságot, amely forma alapján itt favorit esélyt képvisel. A Derby-re való felkészülés miatt indul Eternity Bar (Veljko Mazsity) és Éden Evo (Lakatos Csaba) is, akik ugyanúgy küzdelembe érhetnek, mint a remek formában lévő Cherie Bella M (Marko Slavic).

Fél órával később az amatőrök kerülnek főszerepbe, ahol Cukrom (Gyolai Zoltán) kisebb pihenője ellenére papír esélyt képvisel. Döntőbe várható még Ultimate Force (Takács Eszter Cseperke) és Zoom Photo (Pekker György) is.

17:30-kor kerül lefutásra a Dr. Vecseklőy József Emlékverseny második heat-je, amely után a pontok alapján kihirdethető az összetett győztes.

A nap záró futama a fordulóstartos Masterpiece Hendikep lesz, ahol a bombaformában lévő Bűbájos (Nagy Ferenc II.) komoly sansszal áll starthoz. Dobogós helyezésben bizakodhat még Zlatan LIW (Lakatos Árpád), Dumbledore (Fazekas Imre) és Creatine (Hajnal Tibor) is.

SHARE THIS