/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Gyors hároméves kancák

Két kitűnő hároméves kanca játszotta a főszerepet a versenynapon. Előbb a legrangosabb futamban, az 1400 méteres Szenttamási Díjban az évjárat egyik legjobbja, Dark Blue Sky több, mint négy hosszal iskolázta le idősebb riválisait. A tavalyi Szent László Díj győztese, az idei Nemzeti Díj negyedik helyezettje Cenzort és Royal Force-t verte a rutinos ifj. Kozma Istvánnal.
Nagyobb meglepetésnek és igazi bravúrnak számított a másik hároméves kanca, Cunami elsősége a Tour To Paris Díjban. A szélsőségesen rövid, 900 méteres távon a pálya legjobb sprintere, Vain Hope orrhosszal kapott ki a feltörekvő fiatal aspiránstól, aki Benkő Ádámmal már idei harmadik versenyét nyerte, és fellépett a legjobbak közé.
A versenynap első fele a nyeretlenekről szólt, Molnár Gyöngyi mindkét lova nyerni tudott, előbb a sokra hivatott Wukk, majd Poppy Seed, mindketten 1400 méteren. Az 1800 méteres nyeretlenekben Tervel Han és Balu Bel volt a legjobb, utóbbi jelentette a nagyobb meglepetést. Az Aréna Hendikepben a zsokéval sokat javuló Merlin villant nagyot és nyert remek stílusban, míg a hetedik futamot az első hendikepjében futó Magenta húzta be szép küzdelmet követően. A zárófutam is sok izgalmat tartogatott, a győzelemért küzdőket nevető harmadikként Surranó pont a célban verte meg.
Jövő héten szombaton lesz galopp verseny, a Magyar Derbyre készülő háromévesekkel az Alagi Díjban, és a pálya legjobbjaival a Millenniumi Díjban!

SHARE THIS