A Tavaszi Kupa és Tavaszi Kölyök Derby eredményei

Múlt hét pénteken rekord számú futammal készült a Kincsem Park legfiatalabb és legdinamikusabban fejlődő szakága, hiszen összesen 13 versenyben mérték össze gyorsaságukat négylábú kedvenceink. A két távon 11 kategória futam, egy Kölyök Sprint és a versenynap fő attrakciójaként a Tavaszi Kölyök Derby futamát követhette és izgulhatta végig a közönség.

Az első futamban S3-as kategóriában állt starthoz öt agár, Mythos, Dakota, Hawk, Bonny és Tereza. Dakota, aki utoljára tavaly novemberben állt starthoz, egy magabiztos start-cél győzelemmel megnyerte idei első versenyét. Befutási ideje: 17.31 (S2)
Befutási sorrend: Dakota (2) – Bonny (4) – Tereza (5)
Szívből gratulálunk tulajdonosának és trénerének, Pádár Renátónak, akinek Terezával együtt két agara is dobogós lett ebben a futamban!

A második futamban is S3-as kategóriában indultak az agarak: az első versenyes Ragnar, Legend, Shadow, Hermes és Káosz. Legend, aki legutóbb utolsóként végzett, most pár méteren belül maga mögött hagyta futam társait és óriási fölénnyel nyerte idei második versenyét. Befutási ideje: 16.73 (S0)
Befutási sorrend: Legend (2) – Shadow (3) – Hermes (4)
Szívből gratulálunk tulajdonosának és trénerének, Papa Adriannak!

S2-es kategóriában három futam is starthoz állt az este, melyek közül az elsőben Ginger, Cherokee, Hurrikán, White Lady és Huron futottak együtt. Egy izgalmas küzdelmet követően, melyben egyik agár sem szakadt le feltűnően a mezőnytől, végül Cherokke ért elsőnek célba, elhozva ezzel gazdájának a nap második győztes takaróját. Befutási ideje: 16.99 (S1)
Befutási sorrend: Cherokee (2) – White Lady (4) – Huron (6)
Szívből gratulálunk újfent tulajdonosának és trénerének, Pádár Renátónak!

A negyedik sprint futamban Pedro, Reggie Junior, Rapido, Sophie és Terror álltak starthoz. Terror egy váratlan irányváltás után, mellyel gyakorlatilag keresztbe futott a mezőny nagy részén, az ütközésből kimaradt Pedroval küzdve végül elsőként ért célba pályafutása második versenyén. Befutási ideje: 17.15 (S1)
Befutási sorrend: Terror (6) – Pedro (1) – Rapido (4)
Szívből gratulálunk tulajdonosának és trénerének, Farkas Szilárdnak, valamit Petz Viktóriának!

A harmadik S2-es futamban hat agár állt be a startboxba; World, Blossom, Murcielago, Kenzo, Misa és Irokéz. Egy nagyon izgalmas és szoros versenyt láthattunk, melyben Blossom és Murcielago olyannyira egyszerre lépték át a célvonalat, hogy csak a célfotó tudta biztosra mondani, hogy Blossom egy orrhosszal előrébb volt társánál, így övé lett az első hely. Befutási ideje: 17.15 (S1)
Befutási sorrend: Blossom (2) – Murcielago (3) – World (1)
Szívből gratulálunk tulajdonosának és trénerének, Farkas Szilárdnak, valamit Petz Viktóriának, akik szintén két dísztakaróval gazdagodtak ezen a napon!

S1-es kategóriában Mayki, Rio, Hancock, Lucifera, Lana és Béla álltak starthoz egymás ellen. A startot szinte egyszerre fogta meg az egész mezőny, majd az első kanyarban történt kisebb torlódásból adódó ütközésből Hancock és Rio, a két alomtestvér jött ki elsőnek, de Hancock erősebbnek bizonyult, így idén sorozatban másodszor ő nyerte meg a versenyt. Befutási ideje: 16.86 (S0)
Befutási sorrend: Hancock (3) – Rio (2) – Lucifera (4)
Szívből gratulálunk tulajdonosának és trénerének, Tóth Zsoltnak!

Az este utolsó 280 méteres kategória versenyében S0/S1-ben álltak starthoz Füge, Willy Wonka, Django, Jarvis, Bahama és Gallardo. Egy viszonylag egységes startot követően a kanyarra Füge átvette a vezetést a mezőny fölött és innentől már nem lehetett megfogni, így szintén idén zsinórban másodszor a dobogóra állhatott, ráadásul a nap legjobb sprint idejével, 16.64 (S0) -vel!
Befutási sorrend: Füge (1) – Willy Wonka (2) – Gallardo (6)
Szívből gratulálunk tulajdonosának és trénerének, Dobos Mártonnak!

Soron következő futamunkban a kétéves kort még nem, vagy épp, hogy elért fiatal agarak mérték össze gyorsaságukat. Ritka az ilyen futam, melyben a hat indulóból öt első versenyes agár, de mint a példa is mutatta, a tapasztalat sem jelent minden esetben előnyt. A futam indulói Drago, Tony, Davina, Daisy, Gerry és Regina voltak. Daisy a startot követően viszonylag hamar átvette a vezetést a mezőny fölött és magabiztos stílusban tartotta is fölényét a célig, megnyerve a Kölyök Sprint futamát, ráadásul egy első versenyesként kimondottan rangos; 16.85 (S0) nyílt osztályos időeredménnyel.
Befutási sorrend: Daisy (4) – Gerry (5) – Regina (6)
Szívből gratulálunk tulajdonosainak Narcisa Izvorannak és Petz Viktóriának, valamint trénerének, Petz Lászlónak!

Bár a versenynapnak még messze nem értünk a végére, a következő futam mégis az este fénypontja volt, hiszen starthoz álltak a Tavaszi Kölyök Derby indulói. Név szerint: Cash, Louie, Kék, Sissy és Boncsi. Boncsi puskagolyó módjára robbant ki a boxból és azonnal az élre tört, melyet ellentmondást nem tűrően tartott az egész távon, így a Szezonnyitó Nagydíj után másodszor dobogóra állhatott a szezon egyik legrangosabb versenyének győzteseként, a nap legszebb takarójával a hátán. Befutási ideje: 29.39 (A0)
Befutási sorrend: Boncsi (5) – Louie (2) – Sissy (4)
Szívből gratulálunk tulajdonosának és trénerének, Petz Lászlónak, akinek mindhárom nevezettje dobogós lett ebben a futamban!

A folytatásban már 480 méteren zajlottak a versenyek. Az első kategória futamban A2/A3-ban Molly, Sheyla, Mózes, Robi és Arya indultak egymás ellen. A futam első méterein élre tört Sheyla és Robi, akik végig egymás mellett küzdöttek egymás ellen, maguk mögött hagyva a futam többi tagját. A párbajból végül Shelya került ki győztesen, egy 30.08 (A2) -es időeredménnyel.
Befutási sorrend: Sheyla (2) – Robi (5) – Mózes (3)
Szívből gratulálunk tulajdonosának és trénerének, Andrei Hendreának!

A0/A1-ben Sydney, Lucy, Syd, Aventador és Lucky álltak startboxba. A startot ugyan Lucky fogta meg elsőnek, hamar megelőzte őt Sydney és Aventador, akik szinte fej-fej mellett vezették a többieket a verseny hátralevő részében. A célegyenesben Syd és Sydney “helyet cseréltek”, Lucky pedig szó szerint az utolsó métereken gyújtott egy nagyot és egy teljes testhosszal megelőzte társait, mellyel hosszú kihagyás után újra győzni tudott. Befutási ideje: 29.42 (A0)
Befutási sorrend: Lucky (6) – Aventador (5) – Syd (4)
Szívből gratulálunk tulajdonosainak, Molnár Károlynak és Kolozsi Lászlónak, valamint trénerének, Tenczel Gábornak!

A0-ban szintén öt agár indult; Dina, Shine, Dark Star, Champ Junior és Ronaldo. A mezőny az első egyenesben még nagyjából együtt mozgott, azonban a kanyarra kivált közülük Champ Junior és átvette a vezetést, melyet egészen a célig tartani is tudott, így egy idei harmadik, majd második helyezés után, most a dobogó legfelső fokára állhatott. Befutási ideje: 29.28 (A0).
Befutási sorrend: Champ Junior (5) – Shine (2) – Ronaldo (6)
Szívből gratulálunk ismét, ezen az estén többedszerre tulajdonosának és trénerének, Petz Lászlónak!

Az este záró futamában AA0/A0 kategóriában újabb nyílt osztályos agarak mérték össze gyorsaságukat; Fülöp, Stacey, Quick News, Juno és Whisper. A startot legszebben Juno fogta meg, és azonnal az élre is tört, azonban a kanyar előtt az újonc Quick News átvette a vezetést és onnantól egyre csak növelve a távolságot versenytársai előtt, magabiztos stílusban, nevéhez méltó módün megnyerte a futamot, ráadásul a nap legjobb 480 méteres idejével, 28.86 (AA0) -val.
Befutási sorrend: Quick News (3) – Fülöp (1) – Juno (5)
Szívből gratulálunk tulajdonosainak, Pető Andreának és Molnár Károlynak, valamint az este folyamán duplázó trénerek közt Tenczel Gábornak!

Fotók: Simkó Szilárd – https://akutyafotos.hu/

SHARE THIS