/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai ügető hírek / 0 comments

Az Európa rekorder, Horsy Dream

Nem várt fordulatokkal indult az első Elitloppet selejtező futam, hiszen a favorit Idao de Tillard közvetlen a start után galoppozott, csakúgy, mint A Fair Day. Francesco Zet sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket az első heat-ben, azonban a döntőre ismét teljesen felpörgött, és a hihetetlen solvallai közönség számára soha nem látott műsorral kedveskedett.

A döntő futamot hatalmas finissel végül a francia vendég, Horsy Dream nyerte Eric Raffin-nal a sulkyjában Európa-rekordot futva, ugyanis a verseny lefutási ideje 1.08.0 volt a mérföldes távon. Páratlan teljesítmény nyújtott Pier Belloche hétéves ménje, aki több, mint fél másodperccel gyorsabb nyerési idő futott a döntőben, mint bármikor eddig az Elitloppet 72 éves történelmében.

A Horsy Dream egy nehéz rajtot követően, végig külső spúrban versenyezve tudta megnyerni az előfutamot, majd a döntőben Eric Raffin taktikus hajtásával, 700 méterrel a vége előtt támadást indított és néhány lépés alatt az élre repült, megnövelte a távolságot riválisaival szemben, végül az ötmillió koronás győzelmével 1.08.0/1.609 méterre csökkentette az Európa-csúcsot.

 

Zsinórban harmadik éve tehát francia győzelemmel zárult az Elitloppet, Pierre Belloche és Eric Raffin edző számára ez volt az első alkalom, hogy “a világ legjobb közönsége” éljenzéseit fogadhatták. Raffin egyébként 13 évvel ezelőtt kis híján megverte az akkori nyerőt, Brioni-t Rapide Lebellel, idén azonban nem elégedett meg az ezüstérmes helyezéssel.

 

„Volt egy varázslatos pillanatom, amikor Horsy Dream-re váltottam. Óriási erőforrásai vannak és ma teljes mértékben ki is használta azokat. Egy álmom vált valóra, hogy a verseny után egy ilyen tömeg elé állhattam!” – mondta Eric Raffin.

 

„Horsy Dream menő, jó idegzetű, gyors és kemény. Mindene megvan, ami egy ilyen teljesítményhez kell!” – jegyezte meg Belloche.

 

A második helyen egy svéd fogat ért célba, Borups Victory és Daniel Wäjersten hihetetlen finisével, a harmadik pedig az olasz Denver Gio lett, Björn Goop hajtásában. A legnagyobb svéd reménység, Francesco Zet sorozatban 18 győzelemmel érkezett az Elitloppetbe, de korán kiesett az élről, és meg kellett elégednie a negyedik hellyel.

Forrás: Elitloppet

Fotó: TR Build, Solvalla FB

SHARE THIS