/ by /   A nap híre, E-Turf Magazin, Hazai galopp hírek / 0 comments

Dióspusztai-, és Tatai Díj a vasárnapi galoppon!

Az ünnepi hétvége után sincs megállás a Kincsem Parkban, június 9-én, vasárnap újabb nyolc futammal folytatódik a galopp szezon, ahol a méltán híres, egykori tatai tréningközpont és legsikeresebb tenyész telep, a dióspusztai ménes előtt tisztelgünk.

A nap főversenye a 2000 méteres Dióspusztai Díj lesz, amelyben hét lovat adtak indulónak. Erős mezőnyökből, magas formákkal érkezik az osztrák vendég, Vadirum (Radek Koplik), aki értelemszerűen a legnagyobb esélyt képviseli. Talán az ősszel egyből kitűnő és idén erős külföldi futamokban pallérozódó Vaquero (Monir Madihi), valamint a pazar szezont produkáló és nyerő szériáját folytatni kívánó Lord Winter (Kelemen Zénó) lehetnek a legfőbb ellenfelei.

Rögtön a nap elején rendezzük a sprinterek számára a másik presztízs csatát, az 1200 méteres Tatai Díjat. A tízes mezőnyből a Nemzetiben elért ezüstérme után visszalépő Short Circuit (Gönczi Rebeka), a bíztató visszatérését mutató Amazon Goddess (Kovács Réka), a közelmúltban stabilan teljesítő Partizán (Jorslav Línek) és a hasonló társaságot küzdelemben abszolváló Oligarcha (Kelemen Zénó) osztozkodhatnak a dobogón.

Mini mezőny áll starthoz az 1400 méteres Jaross Sándor Emlékversenyben, amelyben sokan Rémkirály (Jaroslav Línek) és Xinoníma (Jozef Parigál) visszavágójára számítanak, de Catch Me (Májer Cintia) is erős ellenfél lehet év eleji formáival.

A mérföldes telivérek az 1600 méteres Cirfandli Hendikepben jutnak szóhoz, Royal Wings (Stanislav Georgiev) és az apránként javuló Kandarlarris (Jaorslav Línek) lehetnek a főszereplők ebben a társaságban.

Az Écrivain Hendikepben 2000 méter vár a nagy mezőnyre, köztük a Derbyre készülő korosztály tagjaival. Tunézia (ifj. Kozma István) előnevezése már ott szerepel a kékszalagra, a Hazai Díj harmadik helye után pedig ugyan lemaradt, itt a fogadók kedvence lehet. Simonida Sur két ígéretes hároméves mögött volt dobogós, ezúttal is az esélyesek egyike. Zain Nibras (Drexler Virginia) is egyre erősebb és már esedékes, ahogyan a mindkétszer dobogós Greatballsoffire (Mocsinka Vivien) is figyelmet érdemel első hendikepjében.

Népes mezőny jött össze a napzáró Mokarris Hendikepre is, amelyet 1600 méterre futnak a hároméves és idősebb telivérek. Power of Wind (ifj. Kozma István) elsőre nagyszerű hajrával hívta fel magára a figyelmet, ez már az ő versenye lehet. Middleofthenight (Jaroslav Línek) stabilan teljesít, erősebb kézben akár haza is érhet. Jófogás (Suták Csenge) hendikepbe került és idei első fellépése is ajánlja, döntőbe érhet.

Persze nem maradhatnak ki a nyeretlenek sem, akik két felvonásban küzdhetnek az első győzelemért, a futamokat pedig 300.000 Ft jackpot teszi még izgalmasabbá!

A teljes versenyprogram az alábbi linken elérhető: https://kincsempark.hu/data/versenyprogram/2024/versenyprogram_2024_06_09_galopp.pdf

Gyere és töltsd velünk a vasárnap délutánt, a Kincsem Parkban! Kezdés 14 órakor!

SHARE THIS