/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Mokarris – mezőny 5:0

Nem akármilyen versenynapon vagyunk túl a galoppon! A Derby-hétvége előtti utolsó délutánt teljes mértékben uralták a bábolnai telivérek, pontosabban a Mokarris-utódok. Öt versenyt nyertek egymás után, ezzel pedig egészen különleges rekordot állítottak fel.

A sort Farris nyitotta a Cabala Hendikepben, majd Falarris következett a nyeretlenek 1200 méteres versenyében. Fél óra múlva, a Phönix Hendikepben Everlast ért haza magabiztosan, míg a Ricsay Hendikepben Tallaris oldotta meg feladatát. Az ötödik sikerre a mérföldes nyeretlenig kellett várni, melyet Romarris húzott be a nap egyik leglátványosabb finisét követően, nem mellesleg ezzel Gönczi Rebeka is duplázni tudott.

A duplázások szempontjából is egészen érdekes volt a program, illetve az eredmények: a legmagasabbra rangsorolt verseny az Ászári Díj volt, melyben sokáig a favorit Short Circuit tűnt nyerőnek, az utolsó métereken azonban megérkezett Wolf of Wallstreet, és a célban már ő volt elöl. Szintén remek szériát produkál Power of Wind, a tehetséges hároméves a Caissot Díjban is dominált, immáron három diadalnál tart. Valdesco néhány hete egy negyedosztályú hendikepet abszolvált, ezúttal „eggyel feljebb” lépett pályára, de mostani ellenfelei sem okoztak neki gondot a Weissdorn Hendikepben.

A következő versenynapra július 7-én kerül sor, a várva várt 102. Magyar Derby délutánján!

SHARE THIS