110. Magyar Ügetőderby napja

Ismét eljött a három napos Derby hétvége a Kincsem Parkban, ahol a hagyományokhoz híven a második napon, azaz szombaton láthatjuk versenyezni az ügető szakág itthoni és külföldi klasszisait.

Összesen 103 ügető fog a pályára lépni (a kvalifikációs és próbafutammal együtt), amely induló szám szemet gyönyörködtető és káprázatos befutókat eredményezhet. Emellett minden futamban tiszteletdíj is várja majd a hajtókat az illusztris szombat délutáni versenynapon.

A belépés INGYENES! Élő közvetítést a Sport TV adásán keresztül, valamint a bet.lovi.hu és a Kincsem Park élő közvetítésén keresztül is lehet majd nézni.

13 órakor a Prestige Magán Ambulancia – Nyeretlenek Versenyével kezdődik a versenynap, amelynek teltházas mezőnyéből több lónak is megvan az esélye, hogy győztesként kilépjen a nyeretlenek táborából. Ilyen ügető lehet élete első versenyében akár Filthy Rich (Thorsten Tietz), akár Felhők felett (Boris Novic), vagy Blanka BBM (Varga Sándor) is, de hiba nélkül még Felix Charme (Vezér Emese) is odaérhet a dobogóra.

A fordulóstartos Soós Imre Emlékversenyben is remek képességű ügetők állnak starthoz, akik közül a már kiemelt versenyt is nyerő Street Genius (Fazekas Imre) szerezheti meg idei ötödik elsőségét, de erős ellenfélnek ígérkezik még a szlovén, illetve német vendég, Vaiana Viva (Jozé Sagaj) és Noosa Heads Boko (Thorsten Tietz) is.

Fél órával később már az engedményes, fordulóstartos verseny fog következni, a Fábián Zsolt Emlékverseny, ahol Morena LV (Erdei Péter) begyűjtheti idei harmadik győzelmét is. Résen kell lennie hajtójának, hiszen Elizabeth Boss (Veljko Mazsity), Lolly Pop (Balogh Bernadett), Emeli Sandé A.T. (Horváth Zoltán) és Edoardo AMA (Milan Kovacevic) is megnehezítheti a favorit dolgát.

14:30-kor startol el versenynap első kiemelt versenye, a Kincsem + – Pannónia Díj mezőnye, ahol a fogadók kedvence Catania R. (Jozé Sagaj) lehet, aki behúzhatja ezt a kiemelt versenyt is. Főszereplője lehet még a futamnak  Dolomit Boy (Fazekas Imre), Charming Boy (Lakatos Csaba) és Casino Royale (Angyal Andor) is.

A Csicsery-Rónay István Emlékverseny Hendikepben régi-új hajtójával Dynamo (Thorsten Tietz) szerezheti meg esedékes első helyét. Teltházas futam, révén a verseny korelnöke Philadelphia (Nyilasi Bálint), a kisebb pihenő után futó Diófás (Kurucz Attila am.), Csípkedd Magad! (Fejszés Kitti) és topjával Top of Climb (Kolozsi László) is odaérhet a jobb pénzdíjas helyek egyikére.

15:35-kor újabb kiemelt verseny következik, a háromévesek megmérettetése, a Connolly’s Red Mills – Gróf Esterházy Miklós Emlékverseny. Freya T Boko (Goran Zolnaji) évjárata első nagyversenyét már megnyerte, hiba nélkül ezt az autóstartos feladatot is abszolválhatja. Fiatal lovak révén Fatiqué de je t’aime (Fazekas Imre), a folyamatosan dobogós Fárosz (Angyal Andor) és új kézben Fenegyerek (Csordás Emil) is döntőbe várható.

A hazai legjobb sprinterek mellett nemzetközi klasszisok is pályára lépnek a Sinka József Emlékversenyben, ahol a múltheti badeni futását látva, Maugli (Jozé Sagaj) tűnik a futam favoritjának. Azonban a kisebb szünetet kapó Cardenas Babának (Goran Zolnaji) előnyére válhatott az egy hónap pihenő, így könnyen megnehezítheti a favorit dolgát, csakúgy, mint a többszörös Év Ügetőlova, Bonaparte Boss (Veljko Mazsity).

Az amatőrök is színre lépnek ezen a fantasztikus versenynapon, Csató Gyulára emlékezve a nap nyolcadik futamában. Villeneuve (Rapcsó Balázs) helyezetlenül is formát futott, így amatőrrel is jó szereplésé várható. Legnagyobb ellenfele Ultimate Force (Takács Eszter Cseperke) lehet, ha tudná top formáját ismételni. Zénó Boko (Mészáros Patrik) is rendre szállítja a dobogós helyezéseket, ezért itt is elcsíphet egy jobb pénzdíjas helyezést.

17:20-kor startol el az év legjobban várt versenye, a 110. Magyar Ügetőderby. Enjoy (Fazekas Imre) már sokszor bizonyította klasszisát, azonban eléggé megbízhatatlan. Hiba nélkül megszerezheti élete legfontosabb győzelmét, a Derby trófeát. Erős ellenfélnek ígérkezik azonban az egyre jobb és magabiztosabb Eternity Bar (Veljko Mazsity), a top formába kerülő Eastwood (Lakatos Csaba), az idén már öt stílusos győzelmet arató Eunike T Boko (Goran Zolnaji) és a német tréningből érkező El Diablo (Thorsten Tietz) is.

A 109. Magyar Ügetőderby győztese Devoted volt Csordás Emillel

 

A Derby-t követően is lesznek még izgalmas versenyek, ilyen például a G. Dénes György „Zsüti” és Gém Zoltán Emlékverseny Hendikep, ahol In Love Danover-t ismét Thorsten Tietz hajtja, amely páros tavaly már aratott a Kincsem Parkban egy szép, közös győzelmet. Bobby Fischer (Juhász Balázs) hendikepben és kedvenc távján akár még meg is viccelheti tréningtársát. Nelstrong (Goran Zolnaji) is tudhatja májusi legjobbját, amellyel mindenképpen döntős szereplés várható tőle.

A nap záró, 11. futama a Bisbac Dániel Emlékverseny Hendikep lesz, ahol a remek beállításba került Gigant Wings (Vezér Emese) szerezheti meg esedékes győzelmét. Vannak többen is azonban, akik megnehezíthetik a dolgát, ilyen ügető például, Bonus RG (Juhász Balázs), Atom Maki (Kovács József) és Carlos Fox (Nagy Ferenc II.) is.

SHARE THIS