Enjoy nyerte a 110. Magyar Ügetőderby-t

Fantasztikus hangulat és szoros befutók színesítették a július 6-i szombat délutánt, ahol 17:20-kor startolt el a 110.Magyar Ügetőderby mezőnye. Enjoy (Maharajah – Journey Boko) és Fazekas Imre párosa favorithoz méltó módon, a négyéves korosztályban, új pályarekordban (1.15,0) magabiztosan ügetett haza, elhozva ezzel a Derby trófeáját, ami egyet jelent a halhatatlanok táborába való bekerüléssel. Fazekas Imrének összességében ez volt a 7. Derby győzelme, míg a Prolongo Import-Export Kft.-nek tenyésztőként és tulajdonosként is az első, míg Balogh Bernadettnek idomárként is szintén az első Derby győzelme ez egyben. A képzeletbeli dobogó második fokára is egy “Prolongos” ló, a Veljko Mazsity által idomított és hajtott, Eternity Bar lett 1.15,8-ban, míg a bronzérmes helyet óriási hajrával, a német tréningből érkező El Diablonak sikerült megszereznie Thorsten Tietz hajtásában 1.15,9-es időteljesítményt produkálva.

 

A “Prolongos” lovak az év legfontosabb versenye mellett, az 5-és 6 éves magyar lovak számára kiírt Pannónia Díjban is remekeltek, hiszen ott szintén Fazekas kezében Dolomit Boy húzta be ezt a kiemelt versenyt is, remek 1.14,5-ös időben. Mögötte hatalmas küzdelem árán, Catania R.-nek (Jozé Sagaj) sikerült megtartania a második helyét Csábító R.-rel (Márton Lajos) szemben.

Dolomit Boy (Fazekas Imre)

 

A nap első futamában is esélyeshez méltó módon, Filthy Rich (Thorsten Tietz) veszítette el nyeretlenségét, maga mögé utasítva ezzel a nem igazán sanszos Blanka BBM-et (Varga Sándor), valamint Felhők felett-et (Boris Novic). Fél órával később, az eddig is fantasztikus szezont produkáló Anybody (Csordás Emil) szerzett egy újabb első helyet, összességében idén ez már a negyedik siker a remek nyolcéves kancának.  A dobogó alsóbb fokaira a remek nemzetközi színvonalat képviselő szlovén Vaiana Viva (Jozé Sagaj) és a német tréningből érkező Noosa Heads Boko (Thorsten Tietz) állhattak fel. A Fábián Zsolt Emlékverseny sem tartogatott nagyobb meglepetést, ugyanis a fogadók egyik kedvence, Morena LV (Erdei Péter) végig vezetve nyerte a futamot, mögötte a két esélyes Edoardo Ama (Milan Kovacevic) és Lolly Pop (Balogh Bernadett) értek célba.

Filthy Rich (Thorsten Tietz)

 

Anybody (Csordás Emil)

 

Morena LV (Erdei Péter)

 

A versenynap ötödik futamában már a meglepetés lovaké volt a főszerep, hiszen Csípkedd Magad! (Fejszés Kitti) elsétált a befutóban a remekül hajrázó Calvin (Weber Zsolt) és Petra La Roque (Vezér Emese) mellett. Ezt követően a versenynap újabb kiemelt versenye, a háromévesek soron következő erőpróbája, a Gróf Esterházy Miklós Emlékversenyt futották, ahol a favorit esélyt képviselő Búrány Adrián idomított,  Freya T Boko (Goran Zolnaji) 1.15,5-ös időben, azaz új korosztályos pályarekordban utasította maga mögé szintén jól szereplő évjárattársait, Friday Night-ot (Thorsten Tietz) és Fároszt (Jozé Sagaj).

Csípkedd Magad! (Fejszés Kitti)

 

Freya T Boko (Goran Zolnaji)

A régió remek sprintereit láthattuk a Sinka József Emlékversenyben, ahol az idén már két kiemel versenyt nyerő, Cardenas Baba (Goran Zolnaji) ott folytatta, ahol a Kincsem Parkban abba hagyta, egy győzelemnél. Mögötte az örökös dobogós magyar klasszis, Bonaparte Boss (Veljko Mazsity) lett a második, míg a harmadik Palace Bo (Fazekas Imre) lett. Fél óra múlva az amatőrök is szerephez juthattak, ahol a Takács Krisztián által hajtott Apollo Creed diadalmaskodott Villeneuve (Rapcsó Balázs) és Ultimate Force (Takács Eszter Cseperke) felett.

Cardenas Baba (Goran Zolnaji)

 

Apollo Creed (Takács Krisztián am.)

Hatalmas finist hozott a nap tizedik versenye is, hiszen Bűbájos-nak (Nagy Ferenc II.) az utolsó métereken sikerült „legyűrnie” a sokáig vezető Bobby Fischer-t (Juhász Balázs), aki mögött Nelstrong (Goran Zolnaji) ért fel a harmadik helyre. A nap záró futama viszont már favorit sikerrel zárult, hiszen a remek beállításba került Gigant Wings (Vezér Emese) szerezte meg régóta esedékes győzelmét. A jobb pénzdíjas helyekre Atom Maki (Kovács József) és Bonus RG (Juhász Balázs) értek fel.

Bűbájos (Nagy Ferenc II.)

 

Gigant Wings (Vezér Emese)

SHARE THIS