/ by /   A nap híre, E-Turf Magazin, Gyász, Hazai ügető hírek / 0 comments

Elment Winkler Márton

Szomorú szívvel tudatjuk, hogy 71. születésnapja után pár nappal, tragikus körülmények között elhunyt Winkler Márton ügetőtenyésztő és futtató, a hazai ügetősport elmúlt három évtizedének egyik legmeghatározóbb alakja.

AMMA istálló néven került be az almanachokba. A sport fanatikusaként a kilencvenes években egy-két lovat futtatott a Kerepesi úti ügetőpályán, majd a nagy áttörést a kétezres évek hozták meg számára. Ménese és istállója rohamosan bővült, ezzel párhuzamosan pedig a nagyszerű eredmények is gyarapodtak Fazekas Imrével, Papp Istvánnal és Marton Lajossal. Klasszisait szinte lehetetlen felsorolni, a Derby-siker öröméből is többször kijutott számára. A veretlen Jungfrau minden fontos nagyversenyt megnyert, csak úgy, mint a „K” betűs évjáratból Kentish Boy és Kádor, majd az elnyűhetetlen Time To Say Goodbye.

Erős és kemény ember volt, csakúgy, mint az üzleti életben. A bőr- és textil ágazat válságos éveiben is mindig talpra tudott állni és megújulni. A hazai galoppsport életébe is bekapcsolódott, igaz, nem telivér tulajdonosként, hanem ingatlan befektetőként vált megkerülhetetlenné az alagi tréningpálya újkori történetében.

Az ügetőlovak mellett volt még egy másik komoly szenvedélye is: a festmények gyűjtése és a műkincs piac minél alaposabb megismerése. Komoly gyűjteménnyel rendelkezett, melyet nagy gonddal fejlesztett és bővített.

Emlékét megőrizzük.

SHARE THIS