Kozma Ferenc Emlékverseny a szünet után

A nyári szünet után folytatódik a galopp szezon a Kincsem Parkban, és a 102. Magyar Derby után a Donau Derby főpróbája következik. Vasárnap délután nyolc futamban állnak starthoz a telivérek, a fő attrakció – a Kozma Ferenc Emlékverseny –  a sprintereké.

A szünet utáni újra kezdés még érződik a nevezéseken, így a napi főversenyre mindössze öten jöttek össze az 1200 méteres távon. A legnagyobb klasszis, Vain Hope (Stanislav Georgiev) még úgyis a favorit, hogy olasz versenyében nem érvényesült, legutóbb pedig kikapott itthon. A szürke szélvész kanca revansot vehetne Cunamin (Benkő Ádám), aki viszont folytatná győzelmi sorozatát, de a jobb beállítással érkező Dark Blue Sky (ifj. Kozma István) is veszélyes lehet.

Szintén kis mezőnyt szólít starthoz az 1600 méterre kiírt Hesp Róbert Emlékverseny, ahol a roppant megbízható Cenzor (Suták Csenge) lehet a címvédő Delikát (ifj. Kozma István) kihívója.

A mérföldes Gödi Hendikep sok esélyes futamot ígér a nap elején, az ebben a kategóriában mutatkozó Bocci (Fézer Ramóna), a szép lassan érő Marionett (Barabás Mónika), a közeli második Ménrót W (Elbert Zita) és a kvalifikációs versenyei után nagy dobásra készülő Virginia Plain (Farkas Dorottya) közül kerülhet ki a győztes.

A Boldog születésnapot László-Szerémi Ágnes Hendikep is tartogat fordulatokat, a győzelme óta nem látott Trun (ifj Kozma István) hosszú idő után duplázna, míg az előre jövő Fantastic Chestnut (ifj. Fejes Lajos) megtörné a jeget. A formában lévő Celektív (Sándor Péter) is újra dobogós lehet, ahogyan az egyre erősebb Itonda (Kelemen Zénó) is, aki ráadásul most jobban is áll.

1400 méterre futják a Papp István Emlékverseny Hendikepet, hat indulóval. Közülük a stabilizálódó Royal Force (Stanislav Georgiev) és az átlag számát biztosan hozó Tulsa (Mocsinka Vivien) vívhatnak a győzelemért.

Folytatódik a Németh Ferenc Emlékkupa a III. futammal, amelyben a második versenyében kitűő Suburra (Gulyás Szabolcs), a múltkori dobogós Alda (Jeles Anna), illetve a hasonló versenyekben sziporkázó Arthur Király (Czene Leila) és az eléggé esedékes No Argument (Rostás Zsolt) lehetnek a főszereplők.

A Baracskai Hendikeppel, 2200 méteren zárul a nap, ahol a kirobbanó formában lévő Pensylvania (Mocsinka Vivien) végezhet az élen. A rendre döntős Poker Lover (Suták Csenge) és a kétszer is közel záró Katalena (Gönczi Rebeka) azonban borsot törhet az orra alá.

Ezúttal is lehetőséget kapnak a nyeretlenek, mindjárt a napindító versenyben.

A teljes program az alábbi linken elérhető: https://kincsempark.hu/data/versenyprogram/2024/versenyprogram_2024_07_28_galopp.pdf

Kezdés 14 órakor!

SHARE THIS