Gézáról, Georgievvel

Géza, a joggal mondhatjuk, hogy kétszeres Derby-nyerő lovunk elképesztően nagy győzelmeket arat a korosztályos versenyekben: idén a Gróf Erdődy Emlékverseny-beli 2. helyezését követően zsinórban lett első a Nemzeti Díjban, az Alagi Díjban, a Magyar Derbyben és a Donau Derbyben. Ez utóbbi sikere után kérdeztük állandó lovasát, Stanislav Georgievet a versenyről és a lóról.

  • Hogyan készültetek a Donau Derbyre?
  • Bevallom, most a verseny előtt egy kicsit gyengébbnek éreztem, mint a Magyar Derby lefutását megelőzendőn. Ennek oka, hogy nem nagyon dolgozott, így egy kicsit kevesebb is volt benne a verseny előtti tűz. Az sem volt jó, hogy nagyon komoly kánikulában kellett teljesíteni a versenyt. Aztán a futamban mindent megoldott. Nagyon lehet bízni a végspeedjében, biztosan és erőteljesen tud felzárkózni a hátsóbb régiókból. Ami érdekesség, hogy rendszerint belső starthelyről indul, ami nem igazán kedvez neki, hiszen lassabban kezd, így sokszor az indítás után bezáródik. Ugyanakkor a finisre fordulva képes javítani a helyzetén, erőteljesen repül előre a hajrában. Most például valamivel gyorsabb volt a futam tempója, de ez sem jelentett neki gondot a végelszámolásnál.
  • Hogyan tovább?
  • Idén csakis a korosztályával mérettetjük meg, így már csupán egyetlen kötelezettsége van idénre, ez pedig az őszi Magyar St. Leger lesz. Nem titkolt célunk tehát a Hármaskorona megszerzése!

Őt talán leginkább Golden Sea-hez tudnám hasonlítani, azzal a különbséggel, hogy nyugodtabb, és sokkal könnyebb vele dolgozni. Ez megnyugtatólag hat az utazásokra vonatkozólag is, azaz, ha minden rendben lesz, jövőre akár külföldi versenyekre is bátran el lehet majd utaztatni, reményeim szerint ott is képes lesz majd akkori topját adni.

-Kömi-

SHARE THIS