Horvát Derby – magyar indulókkal

Lassan végéhez közeledik a nyár, de még korántsem fejeződött be a Derby-k hosszú sora, augusztus 24-én ugyanis, Zágrábban a Horvát Derby kerül megrendezésre. Déli-szomszédjaink 18. kék szalagjáért hatan szállnak harca, köztük négy magyar idomítású telivér. A keretprogram három további versenyén is hatalmas hazánk dominanciája, a nyitó versenyben például szín magyar mezőnyt láthatunk.

A 2400 méteres csúcsesemény, a 18. Horvát Derby hat telivért szólít starthoz, 19 órakor. A két külföldi vendég, Crystal Wine és Custodian nyergében két ismerős ül majd, Monir Madihi és Stanislav Georgiev személyében, a többség azonban magyar tréningből érkezik. Így ott lesz a Magyar Háromévesek Nagydíjában előkelő negyedik Mia Jean (Drexler Virginia), a prágai és müncheni fellépései után nyeretlenségét nemrég Ribárszki Sándornál elveszítő Peakside Girl (ifj. Kozma István), a XX. Trial Stakes-ben szerzett bronzérem után visszatérő Star Max (Jozef Parigál) és a még mindig nyeretlen, de rendre főszereplő Wild Flag (Kelemen Zénó).

16 órakor az 1200 méteres Kup Odasiljaci Veze-vel kezdődik a délután, amelyben kizárólag itthoni tréningben álló lovak feszülnek egymásnak, egyfajta kihelyezett visszavágó keretében. A Keszthelyi István Emlékversenyt nyerő Finiston (Jozef Parigál) ellenfelei a Pesti Napló Díjban harmadik és itt Zágrábban korábban második Gainer Boy (Stanislav Georgiev), a Kup Grada Zagreba-ban győztes „Szörpi” Surprise of Easter (Morvai Eszter), valamint az ott negyedik Turkish Coffe (Kelemen Zénó) lesznek.

17 órakor a mérföldes Zagrebacka Milja-val folytatódik nap, a mezőnyben ott található a mindig stabil Fitzante (Farkas Dorottya), a Batthyány-Hunyady Díjban harmadik Il Ministro (Kelemen Zénó), a még nyeretlenek között bukdácsoló Irrlicht (Stanislav Georgiev), az utóbbi időben csak pénzért futó Victory of Genius (Milos Milojevic), illetve a Gutai János és a Köteles Bertalan Emlékversenyekben egyaránt dobogós Zain Nibras (Drexler Virginia).

A 2200 méterre kiírt HJ Holding & HJ Racing Team 18 órakor vezeti fel a Derby-t, négy résztvevővel. A két magyar közülük nem más mint a Kup Konica Minolita ezüstérmese, Ghost Sts (Jozef Parigál), és az akkor őt legyőző, majd a Mezőhegyesi Díjban harmadik Respectation (Stanislav Georgiev).

Vajon haza hozzák a babérkoszorút?

Sok sikert kívánunk mindenkinek!

SHARE THIS