/ by /   A nap híre, E-Turf Magazin, Magyarok külföldön / 0 comments

Ismét osztrák-magyar találkozó Baden bei Wien-ben

Vasárnap, lassan már hagyományszerűen megrendezik Baden-ben az osztrák-magyar találkozót. Az idei évben hét ügető és hajtóik fogják képviselni a hazai színeket.

A versenynap részletes programja ide kattintva érhető el: PROGRAM

Nem kell sokat várni az első magyar indulóra, hiszen rögtön az 1.futamban, a 16 órai kezdetű Preis vom Würfel-Poker Club elnevezésű, 1600 méteres versenyben Csábító R. fog startolni 6-os számmal, Takács Krisztián társaként. A verseny összdíjazása 1800 euró, ahol a szaklap előzetes tippelése szerint egy dobogós helyezésben is bizakodhat a magyar páros.

Ezt követően 17:20-kor láthatjuk Enterprise-t és Weber Zsoltot, szintén egy 1600 méteres versenyben, a KR Roland Hauer-Ehrenpreis-ban, melynek első díja 880 euró lesz. Ugyan nem magyar tréningből, azonban magyar tenyésztésű lóként, osztrák idomításból fog indulni Eagle GG Garai Gáborral a nap hatodik futamában.

Fél órával később már a Badener Sprinter Pokal indulóit vezeti fel a startautó az 1600 méteres startvonalra, ahol a magyar színeket Dragons Bar és Lakatos Csaba fogja képviselni az 5-ös starthelyről. A futam összdíjazása 2000 euró lesz, amelyben az előzetes esélyelemzés alapján, akár az ezüstérmet is megszerezhetik a magyarok.

19:15-kor már Peter Piper és Mészáros Patriké lesz a főszerep a 2100 méteres Karosserie Wolfgang Patschnik-Trophy-ban. 19:45-kor már PMU versenyt, a Badeni Kanca Díjat fogják futni, ahol Anikó Weber Zsolttal lesz harcban a dobogós helyezésekért. A verseny összdíjazása 4000 euró lesz.

Újabb PMU verseny fog következni 20:15-kor, ahol a második sorból, 10-startszámmal Zero di Jesolo fog indulni Weber Zsolttal.

A nap zárásaként, 20:45-kor, a PMU által, 4000 euróval dotált, 26. Österreichisches Sattel-Derby-t fogják futni, amelynek érdekességé, hogy montéban, vagyis ügetőlovaglásban versenyeznek a résztvevők. Egyedülálló módon, ebben a futamban is lesz magyar induló Aerodynamics és Takács Eszter Cseperke révén. Fordulóstarttal, 1-es startszámmal fog versenyezni a magyar páros 2100 méterről.

SHARE THIS