/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai ügető hírek / 0 comments

Imike Hendikep az ügetőn – kezdés 13 órakor!

Borongós és várhatóan esős, már-már őszies hangulatú versenynappal folytatódik az ügető szezon, ahol 62 ügető ló (a kvalifikációs és próbafutammal együtt) fog starthoz állni a nyolc megrendezett futamban.

Kezdés 13 órakor és a belépés továbbra is díjtalan!

A részletes versenyprogram ide kattintva érhető el: PROGRAM

Elsőként a kétévesek lépnek pályára, ahol a Szalay János Emlékverseny helyezettjei dönthetik el a dobogós helyezések sorsát, tehát Gomez de Boko (Horváth Zoltán), Gucci (Nagy Ferenc II.) és Guinivere (Fejszés Kitti). Ezt követően a Töhötöm Hendikep indulóit vezeti fel a startautó az 1900 méteres startvonalhoz, ahol Reménység (Turbucz Sándor am.) győzelme tűnik a legvalószínűbbnek.

Fél óra múlva a Nyeretlenek Versenyében számos újonc is van, akik közül hiba nélkül Senorita (Búrány Adrián) szerezheti meg első győzelmét, de a rutinosabb Füge M (Nagy Ferenc II.), Fabio (Angyal Andor) és Feeling Great BD (Ifj. Veres László) is megnehezítheti a favorit dolgát.

A napi főfutam az Imike Hendikep lesz, amelyben a formába lendült Bombay (Nagy Ferenc II.), a megbízhatóság mintaképe Chip Chip Chip (Márton Lajos) és a régen látott Zlatan LIW (Kolozsi László) csatázhatnak a dobogós helyezésekért.

15 órakor következik a nap első hosszútávú futama, a Háremhölgy Hendikep, amelyben a helyezetlenül is jól szereplő Csípkedd Magad! (Fejszés Kitti) nyerő sanszot képvisel. Erős ellenfélnek ígérkezik, azonban Danny DeVito (Gyolai Zoltán am.), Bellini Fling (Farkas György) valamint Baraka SS (Turbucz Sándor am.) is.

Ezt követően egy újabb hosszútávú versenyben indulnak az ügetők, a Törzs Úr Díjban, ahol többen is az első helyért lehetnek harcban. Edoardo Ama (Milan Kovacevic) rövidre kétszer is győzni tudott, így, ha állja a távot nyerő eséllyel áll starthoz ebben a futamban is. Azonban Emeli Sandé A.T. (Tänczer Tamás am.) az utóbbi két alkalommal is nyerő pozícióban ugrott, ha ezt most nem tenné, mindenképpen dobogón végezhetne, csakúgy, mint a még mindig remek formában lévő Västerbo No Edge (Hajnal Tibor).

Az amatőrök sem maradhat ki a versenynapból, így a hetedik futamban ők állnak starthoz. A győzelem egyik fő várományosa az idén is bomba formában versenyző, Valentino (Fazekas Andrea) lehet, de erős ellenfélnek ígérkezik még kisebb kihagyás után futó Berill Lady (Turbucz Sándor) valamint Big Ben Pax (Gyolai Zoltán) is.

A nap záró versenye a fordulóstartos Miki Díj lesz, melynek várható startideje 16:30-kor lesz. A térhátrányok révén sok esélyes futamnak nézünk elébe, ahol Fakta (Kárai József), Eminem (Horváth György) és Aaron LV (Kolozsi László) döntős futása tűnik a legvalószínűbbnek.

SHARE THIS