Molnár Ernő és a vasárnapi névadó telivérek

Molnár Ernő (1951-2021)

A szorgalmas és dolgos felvidéki vállalkozó, telivér tulajdonosként is halmozta a sikereket hosszú éveken keresztül, itthon és külföldön egyaránt. Alfkonával, a kiváló import sprinterrel megütötte a főnyereményt, aki három országban is kiemeltet nyert és a régió egyik klasszisává nőtte ki magát. Szlovákiában a pozsonyi Turf Gálán kétszer a Cene MPaRV, az osztrákoknál Ebreichsdorfban az Internationaler Austria – Preis, hazánkban pedig az Overdose Díj került a dicsőséglistájára.

Igazi patriótaként fontos volt számára, hogy ne csak ő, de a lova is magyar legyen, így a kanca Jozef Roszival idomárnál készült Alagon. Alfkona minden egyes külföldi győzelmekor Magyarországnak szerzett elismerést. Elhivatottságában és ló szeretetében követte unokája is Ramona (innen a Ramona Racing istálló elnevezés). A zöld-fekete dressz színek így mind kettejüket szimbolizálták a pályán. A tulajdonában állt a mai versenynap másik két névadó lova is, Overpace és a prágai 79. ARQANA Gerschův Memoriálban ezüstérmes, Miss Vikaniko.

Nagyon büszke volt magyarságára, anyaországi gyökereire. Nem csak szavak szintjén volt magyar és hagyománytisztelő, családi házának dísze volt az az Erdélyben készült székely kapu, melyet minden vendégnek nagy szeretettel mutatott meg. 70 éves korában, hosszú betegség után hagyott itt bennünket, emlékére harmadik éve rendezünk versenyt.

Névadók

Vasárnap Molnár Ernő egykori lovai mellett, a közelmúlt egyik legnagyobb klasszisáról, és a mai főverseny korábbi győzteséről neveztük el a futamokat.

Seperate Opinion pk (Osorio-Diamond White) – 2009-ben született a Newsells Park istálló saját tenyésztéseként a későbbi kiválóság, aki háromévesen került hazánkba, Zala Csaba idomításába. A Cantel Racing színeiben már első évében mutatkozott a Gróf Széchenyi István Emlékverseny és Pozsonyban a 20. Oaks megnyerésével, előbbi címét pedig még háromszor megvédte. Állandó lovasa és legnagyobb sikereinek letéteményese Kerekes Károly volt, akivel Millenniumi Díjat és kétszer Kincsem Díjat nyert, ezzel történelmet írva. Emlékezetes győzelmet szerzett Münchenben a Preis de Lotto in Bayernben, pályafutását pedig 2015-ben fejezte be.

Amaizing Allegra pk (Universal-Al Cobra) – A Rabbah Bloodstock tenyésztése 2017-ben született, és yearlingként kerül Kovács-Bakos Szilvia idomításába, majd kétévesen mutatkozott be a Kincsem Parkban. Nyeretlensége elveszítése után dobogós helyezéseket szerzett, majd háromévesen érte el legmagasabb számait. Év végén ekkor nyerte meg a Seperate Opinion-, és a Lovaregyleti Díjat, majd a következő tavasszal az Igazgatósági Díjat.

SHARE THIS