Kétéves kancák a főszerepben: Gróf Károlyi Gyula Emlékverseny a csütörtöki galoppon!

Rendhagyó módon, szeptember 19-én, csütörtökön folytatódik a galopp szezon a Kincsem Parkban, méghozzá a kétéves kancák kiemeltjével, a gróf Károlyi Gyula Emlékversennyel. Az 1300 méterre kiírt klasszikusban a szlovák vendég, Loch Swan (Jaroslav Línek) tűnik a legnagyobb esélynek, két hazai siker és egy cseh dobogó után nálunk is letenné névjegyét. A már futott lovak közül Rushing Breeze (Kolumbán Örs) és Shaba Queen (Suták Csenge) is eredményes volt elsőre, bármelyikük nyerhet. Utóbbi ráadásul történelmet írhat, hiszen női lovas még sosem győzött a Károlyiban, Ribárszki Sándor viszont ötödik sikerére hajt vele, amivel egyedüli rekorderré válhat.

Hasonló távon, 1400 méteren mérkőzik meg a nap legnagyobb mezőnye, a Dariya Hendikepben, amelyben a folyamatosan javuló Mother Shipton (Stanislav Georgiev), a remek évkezdés után a legjobb között is próbálkozó Pescara (Homoki Norbert), valamint a győzelem után érkező Arabika (Fézer Ramóna) vívhatnak az aranyért.

1200 méterre is futnak a sprinterek, méghozzá a Mystic Maleficent Hendikepben. Golden Dreams (Morvai Előd) fölényes sikerrel kezdett hasonló osztályban, maradhatott benne annyi, hogy duplázni tudjon. Ellenfelei az utóbbi időben mutatkozó Napfény (Stanislav Georgiev) és HoSzaKa (Jaroslav Línek) lehetnek.

Immár ötödik állomásával folytatódik a Németh Ferenc Emlékkupa, 1400 méterre. A múltkor remekül hajrázó Címer (Fekete Emma), a nagyot javuló Bergspitze (Elbert Zita) és az eddig egyenletesen teljesítő Suburra (Gulyás Szabolcs) lehetnek a győzelem legfőbb várományosai.

Hosszútávon, 2200 méterre is lesz lehetősége a telivéreknek megméretni magukat az Antilopa Hendikep keretein belül. Malcesine (Jaroslav Línek) már nagyon esedékes, mellette Pensylvania (Sándor Péter) törhet idei harmadik elsőségére.

A nap nyitányaként az ugróké a “kezdőszó” a 3200 méteres Kocsi Zoltán Emlékverseny – Szeptemberi Gátversennyel, amelyben a visszatérése után még motiváltabb Crix Crax (Kovács Richárd) és a sík klasszis Real Hope (Benkő Ádám) visszavágóját övezi a legnagyobb várakozás.

A nyeretlenek ezúttal sem maradhatnak a ki a sorból, két lehetőségük lesz bizonyítaniuk.

A teljes versenyprogram az alábbi linken elérhető: https://kincsempark.hu/data/versenyprogram/2024/versenyprogram_2024_09_19_galopp.pdf

Találkozzunk csütörtökön is a Kincsem Parkban! Kezdés 15 órakor!

SHARE THIS