Mi történt Gézával?

Sokan hiányolják legjobb telivérünket, Gézát a Magyar St. Leger nevezettjei közül. Annál is inkább, mert ő nyerte a Nemzeti Díjat, illetve a Magyar Derbyt, ergo karnyújtásnyira volt tőle a bravúr, azaz a Hármaskorona megszerzése esetleges St- Leger-beli sikere által. Aztán szárnyra kaptak a híresztelések egy komoly sérülésről, aminek jelentőségét a tulajdonosok Facebook posztban csökkentették.

Utánajártunk hát, hogy mi is a helyzet Gézával kapcsolatban? A legilletékesebbet, azaz munkapartnerét, a zsoké Stanislav Georgievet kérdeztük, aki azért szerencsére megnyugtat mindenkit.

  • Szerencsére nagy baj nincs a lóval, bár igaz, idén már semmiképpen nem láthatja őt a közönség futni. Ennek oka, hogy a jobb első ina nem 100%-os. Megnyerte a Donau Derbyt, és a versenyt követően nem láttunk vele kapcsolatban semmi problémát, nem sántított. Ezután pihenős volt a ló, a kedve is jónak tűnt. Aztán – tényleg meglepetésszerűen – robbant a bomba, hiszen egy állatorvosi vizsgálat ínszakadást állapított meg nála. Természetesen azonnal megkapta a megfelelő kezeléseket, ami viszont azt jelenti, hogy 6 hónap pihenőre kényszerül. Decemberben kap majd még egy kontroll vizsgálatot, amely után terveink szerint szépen, lassan újra munkába állítjuk a tél végén. Sok időt adunk neki, nem sürgetjük, nehogy baja legyen.

A versenyeztetését a jövő év második felétől tervezzük ismét. Nem sietünk, gyakorlatilag négyévesen igazán csak a Mileniumi Díj lehetne neki feladat, de azt most majd kihagyjuk. A számára fontos versenyek úgyis nyártól jönnek majd, és ott már reményeink szerint ismét egy 100%-os, igazi, nyerő Gézát láthatnak majd a turfra látogatók!

-kömi-

SHARE THIS