Báró Wesselényi Miklós Emlékverseny a galoppon – kezdés 13 órakor!

Tovább robog az őszi galoppszezon, szeptember 29-én vasárnap újabb nyolc futamban láthatjuk a telivéreket, a fő esemény pedig ezúttal a sprintereké lesz a Báró Wesselényi Miklós Emlékversennyel.

A kis mezőny ellenére is komoly küzdelmet ígér az 1100 méterre kiírt napi főverseny, amelyben az Overdose Díj másodikja, Cunami (Benkő Ádám) tűnik papíresélynek. Legfőbb kihívója topjával a gyepen és egyenesre legerősebb Power Pass (Gönczi Rebeka), valamint a nyár elején hasonló versenyt nyerő és kihagyás után visszatérő Princess Park (Kelemen Zénó) lehet.

A nap másik presztízscsatája a mérföldes Gáblik Antal Emlékverseny Hendikep, ahol az utolsó két fellépésén javulást mutató és remek sorozatát folytatni vágyó Wolf of Wallstreet (Stanislav Georgiev), illetve a stabil formákat nyújtó Rémkirály (Jaroslav Línek) és Euraquilo (Monir Madihiű) vívhatnak az aranyért.

Azonos távon, 1600 méteren futják a „Teendők a lótenyésztés körül” Hendikepet, melynek a régóta esedékes Zain Nibras (Drexler Virginia) a legfőbb várományosa. Nem szabad azonban figyelmen kívül hagyni az ismét topot produkáló Celektívet (Sándor Péter) és az eddigi hendikepjeiben egyaránt pénzt kereső Simonida Surt (Monir Madihi).

Érdekes színfoltja lesz a programnak az 1400 méterre kiírt Szatmári Díj, tíz indulóval. Flower of Paradise (Jeles Anna) szárnyal az utóbbi időben, rátehet annyit, hogy mesterhármast szerezzen. Passion of my Love (Drexler Virginia) eddigi is gyepen volt a legjobb és most gyengébb társaságba kerül, ahol nagyszerű esélyt képvisel. Lady Free (Gönczi Rebeka) a nyár eleji pesti formájával lehet kedvenc Pozsonyból visszatérve, ahogyan az idén már kettőt nyerő Galiaspeed (Monir Madihi) is nagy reményekkel érkezik.

Ugyanezen a távon, de szintetikus talajon lépnek pályára az „Árvízi hajós” Hendikep résztvevői, akik közül a folyamatosan döntős Marionett (Barabás Mónika) és a korábban már villanó, most top-lovast kapó Aduász (Jaroslav Línek) a favorit. Ellenfeleik a végre mutatkozó Silverstar (Suták Csenge), meg persze a küzdelem után haza érő Ménrót W (Fézer Ramóna) lehetnek.

A délután zárása a 2000 méteres Zsibói Hendikep lesz, amelybe kilenc telivért adtak indulónak. Fantastic Chestnut (ifj. Fejes Lajos) lendületben van, nyerő száma pedig elég lehet egy újabb sikerhez. Qba Libre (Sándor Péter) korábban már eredményes volt ezen a távon és jelenlegi lovasával két remek fellépést tudott le, most is számíthat. Hungarikum (Morvai Eszter) biztosan ért haza és elindulhat felfelé, ahogyan Poker Lover (Suták Csenge) is sokat jött előre győzelme óta, így ebben a mezőnyben mindketten döntősök lehetnek.

Nem maradhatnak ki a nyeretlenek sem, akik két felvonásban állnak starthoz, a fogadóknak pedig 300 ezer forint jackpot teszi izgalmasabbá a versenyeket.

A teljes versenyprogram az alábbi linken elérhető: https://kincsempark.hu/data/versenyprogram/2024/versenyprogram_2024_09_29_galopp.pdf

Gyere el szeptember utolsó vasárnapján is a Kincsem Parkba, kezdés 13 órakor!

SHARE THIS