/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek / 0 comments

Kedvezményekkel készülnek az árverező cégek

Az ősz az árverések évszaka, a négy nagy európai árverésszervező cég nem csak egymással, de elsősorban a vásárlók és a futtatók kegyeiért is versenyeznek. Az egészséges piaci helyzet nyertese pedig nem lehet más, mint a galopp szakma és a teljes galopp versenysport. Ezekben a hónapokban kerülnek kiválasztásra és megvásárlásra a jövő nagy reményei, a tulajdonosok és a trénerek ilyenkor tudják megalapozni a következő szezon, szezonok sikerét.

 

Tattersalls

A legtradicionálisabb intézmény a lóversenybizniszben. Sokan csak rájuk esküsznek, legyen az magyar vagy külföldi versenylótulajdonos. És valóban, a mennyiség és a minőség évszázadok óta csábítja a vevők ezreit. A brexit óta sajnos nehezebb az ügyintézés és a költségek is nőttek, ami nem könnyíti meg sem a Tattersalls, sem a vevők dolgát. Ezen tud kicsit segíteni a futtató egyesület és a Kincsem Park. A versenyszervező évek óta több Tattersalls által támogatott futamot ír ki, melyen a tiszteletdíjak egy része vásárlási utalvány, mely nagy segítséget tud nyújtani az árverésen. Bodorics István elnök reményei szerint esély van arra, hogy egy még kedvezőbb megállapodás szülessen az angol partnerrel a jövőben.

A soron következő árverésük – Book1 yearling – 2024. október 8-10. között lesz.

 

BBAG

A belátható távolság és az elmúlt negyed évszázad sikerei miatt továbbra is nagyon népszerű Baden-Baden. Ne feledjük, az utolsó két Hármas Korona nyerőnket is itt vették a magyar tulajdonosok. Megfigyelhető, hogy ma már a piac nem egyoldalú, így a katalógusban magyar lovat is kínálnak eladásra. A versennyel összekötött hagyományos fesztiváljuk 2024. október 18-án és 19-én lesz. Ennek apropóján az őszi klasszikusunk neve idén BBAG – Magyar St. Leger lesz. Az árverésen 320 telivér fog szerepelni, benne 210 yearling. A Magyar Lovaregylettől származó információk alapján – akik évtizedek óta jó munkakapcsolatot ápolnak a BBAG-vel – idén is érdemes lesz alaposan szétnézni a patinás helyszínen. A precíz németek már jó előre jelezték idén is, hogy kedvezményekkel készülnek. A nyári tendenciák és a sok eladásra szánt ló alapján csökkenő árakra lehet számítani. Jó hír mindenki számára, hogy minden 3.000 Euró felett eladott ló esetén 250 Euró utazási támogatást biztosítanak a helyszínen.

Az árverés kezdete 2024. október 18., péntek 17 óra.

 

ARQANA

A francia lovak előretörése nem csak nálunk, de a régió országaiban is megfigyelhető, nem véletlenül. Kiváló származású és megfizethető csikók jelentek meg a piacon, emellett az árverési cég komoly marketinget is tett a lovak és a francia piac mellé.

Idén nem lesz külön Arqana nap a Kincsem Parkban, de az Arqana – Szent László Díj napján a francia tenyésztésű lovak közelmúltbeli sikereitől lesz hangos a versenypálya. A franciákat ismerve az idei vevőik is meg fogják találni a számításukat mind kedvezményekben, mind gesztusokban.

Deauvilleben 2024. október 22-26. között lesz a nagy őszi árverés.

 

GOFFS

Az írekre mindig oda kell figyelni. A hírek szerint megint túlkínálat van, aminek érződnie kell majd az árakon is. Volt olyan év, amikor több, mint 30 csikót vettek magyar számlára és ebben volt több nagydíjnyerő, sőt Derby-győztes is. A vásárlási kedvet fokozhatja Ribárszki Sándor és a GOFFS által szervezett vacsora 2024. október 11-én Dunakeszin. Itt minden kérdésre választ fognak kapni az érdeklődők. Azt tudjuk, hogy a GOFFS évek óta nagyvonalú a vevőivel, amit mi sem bizonyít jobban, mint az ingyenes szálloda, a szakmai programok, a reptéri transzfer, a vacsorameghívás vagy a repülési bónusz biztosítása. Ezek összértéke akár 1000 Euró is lehet személyenként. Ennek fényében nem is lehet meglepetés a Goffs – Kétévesek Kritériuma elnevezés az idei évben.

Írországban a következő nagy árverések az Orby Book 1-2 lesz 2024. október 1-4. között, míg a nagy yearling árverésük 2024. november 5-7. között lesz.

SHARE THIS