/ by /   A nap híre, E-Turf Magazin, Hazai ügető hírek / 0 comments

Őszi Kanca Díj a szombati ügetőn – kezdés 13 órakor!

Fantasztikus versenynap várható szeptember utolsó szombatján, hiszen egy újabb nagyverseny, az Őszi Kanca Díj fog következni a kiemelt versenyek sorában. 88 ügető ló és hajtóik állnak starthoz a kvalifikációs-és próbafutammal együtt.

Egyedülálló szombat délutánnak nézünk elébe, hiszen anya és lánya egy napon szerepelnek a Magyar Turf oldalain. Elsőként a kétéves pej kanca, Ganybody (Milliondollar Lux – Anybody, Offenbach Bigi) fog megpróbálkozni a kvalifikációs szint megfutásával Vezér Emese kezében, míg anyja, Anybody az Őszi Kanca Díjban fog csatázni a dobogós helyezések valamelyikéért Csordás Emillel.

A versenynap első futamának startja 13 órakor lesz, amelyre a belépés továbbra is díjtalan! A részletes program pedig ide kattintva érhető el: PROGRAM

A Nyeretlen Kétévesek Versenyében Nagy Ferenc II. idomítottja, a remek képességű Gucci két ezüstérem után itt már győzhet, de kis javulással még Gina Fling (Veljko Mazsity), Guinevere (Fejszés Kitti) és Get Lucky (Horváth György) is elérhet egy jobb helyezést. Csakúgy, mint a nap második versenyében, ahol Francesca (Veljko Mazsity), Füge M (Nagy Ferenc II.), Fortuna Ville (Búrány Adrián) és Flinga VT (Tänczer Tamás am.) kvartettjéből bármelyikük nyerhet.

A Nikita Hendikep majdnem teltházas mezőnyt hívott össze, ahol zsinórban harmadik győzelmére készül Farinelli (Dukai Tamás), azonban megnehezítheti a dolgát Beyond The Limits (Varga Sándor), Zsofesz (Erdei Péter) és Zippy Boy (Fazekas Andrea am.) is.

Favorit esélyekkel áll starthoz Charming Boy (Hajnal Tibor) a Naná Díjban, csakúgy, mint a Veteránok Hajtása Hendikepben Anna (Szabó Krisztina). Utóbbiban azonban meghívásos versenyek révén, szinte bármilyen befutási sorrend elképzelhető, így Apollo Creed (Kelemen Tamás), Ducks (Károly János) és Winner Boy (Szalay Tamás) eredményes szereplésére is számítani kell.

Sok esélyes futamnak tűnik a Dorottya Hendikep is, ahol a hasonlóképességű Bűbájos (Nagy Ferenc II.), Nelstrong (Goran Zolnaji) és Zizitop (Angyal Andor) hármasa dönthet a győzelem sorsáról, azonban Guiness des Fanes (Kolozsi László) is folyamatosan jól szerepel, így itt is küzdelembe érhet.

A Poetica Saf Díjban is 11-en állnak starthoz, ahol sorozatban negyedik elsőségére készül Edoardo Ama (Milan Kovacevic). Az esélyesek táborát erősíti még Fenegyerek (Juhász Balázs), Emeli Sandé A.T. (Tänczer Tamás am.) és Dancing Lady (Dukai Tamás) is.

Várhatóan 16:30-kor kerül indításra a fordulóstartos Őszi Kanca Díj, ahol az alaptávról forduló, már három kiemelt versenyt nyerő, Freya T Boko (Goran Zolnaji) kimagasló első esélyt képvisel. A Hungária Díjban is jól futó Eternity Bar (Veljko Mazsity) megnehezítheti a dolgát, csakúgy, mint a pazar évet produkáló Anybody (Csordás Emil).

A szombati nap záró versenye a Jessie James Hendikep lesz, ahol legutóbbi váratlan galoppját egy győzelemmel feledtetheti Bing Crosby AT (Erdei Péter). Helyre többen is odaérhetnek, akár Chesterfield (Ifj. Veres László), akár Winoc SB (Lakatos Árpád) és akár Best Boy (Fenyvesi György) is.

SHARE THIS