/ by /   A nap híre, E-Turf Magazin, Hazai ügető hírek / 0 comments

Freya T Boko újabb nagydíjat nyert

Idei negyedik kiemelt sikerét szerezte meg Freya T Boko az Őszi Kanca Díjban. Búrány Adrián idomítottja nem kezdett erősen, de vezető pozícióját így is meg tudta tartani. Az utolsó ötszázon megtámadta Eternity Bar, aki azonban durva hibát vétett, így Milan Tisma lova, Goran Zolnaji-val a kocsijában végül ellenfél nélkül ért haza. A második helyre Anybody szaladt fel, míg a dobogó alsó foka a hiba után zárkózó négyévesnek jutott.

Az esős délután egy újonc kétéves sikerével indult, Gina Fling igen könnyedén, start-célban verte riválisait. Fél óra múlva Eperke használta ki a nyeretleneknek járó engedményét, és némi meglepetésre biztosan utasította vissza a favorit támadását a befutóban. A Nikita Hendikepben a nap leglátványosabb finisét láttuk, a győzelmet vert helyzetből visszatérve Velocity szerezte meg Zsofesz ellenében. A folytatásban két favorit dominált, a napi főfutamban Charming Boy, míg a meghívásos Veteránok Hajtása Hendikepben Anna oktatta a mezőnyt.

A Dorottya Hendikepben is jött a papír, az első helyezést Nelstrong gyűjtötte be, mögötte Zizitop gondoskodott az istálló „házibefutójáról”. Régóta érett már Emeli Sandé A.T. diadala, a tehetséges négyéves a gyors lefutású Poetica Saf Díjban hajrázta le Petra La Roque-ot. Bing Crosby AT ebben a szezonban már kétszer is nyerőként fordulhatott vissza, a Jessie James Hendikepben némi küzdelmet követően ismét nyerni tudott Calvin előtt.

A szezon egy hét múlva, szombaton folytatódik!

SHARE THIS