/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Cunami a sprinter hercegnő

Napos, de szeles idő várta az angol telivéreket szeptember utolsó vasárnapján.

Az első futamban népes kétéves mezőny állt starthoz már 1600 méteres távon. A versenyben a favorit, Mirash King nagyszerűen mozgott és biztosan nyert az újonc Vieil Argent előtt.

A második versenyben a hendikepben most debütáló Next Charge volt a legjobb beugró lovasával, ifj. Kozma Istvánnal.

A Gáblik Antal Emlékverseny egy hamisítatlan szabadfelállítású hendikepet hozott, a hűséges szürke Catch Me a nyerő Suták Csengével az 1,1 millió forint összdíjazású versenyben.

A negyedik futamban Zain Nibras nagyot küzdött és nyert a túlsúllyal versenyző Celektívet verve.

Az ötödik kategóriájú Szatmári Díjban a hazai lovak mellett osztrák és szlovák ló is starthoz állt, és ha itt voltak, akkor főszerepet is játszottak. A szlovák Viva Fritz nyert Línekkel a magyar Peakside Girl-t verve, az osztrák Lady Free a pénzdíjas ötödik helyen zárt.

A nyeretlenek versenyében Wild Flag nagyon magas esélyt képviselt, amit könnyen realizált is 1600 méteren.

A napi főversenyben, a sprinter hercegnő, Cunami az idei ötödik győzelmét is bezsebelte. Végig vezetve győzött a báró Wesselényi Miklós Emlékversenyben Power Pass-t verve. A hároméves kanca öt győzelemmel és 5 millió forintos nyereménnyel a legjobbak között zárhatja a 2024-es szezont.

A nap zárófutamában Hungarikum tudott duplázni, szinte csak játszott ellenfeleivel a 2000 méteres távú Zsibói Hendikepben, maradhatott még benne tartalék.

Jövő vasárnap, október 6-án három nagydíjjal folytatódik a galopp szezon: a Magyar St. Leger Géza hiányában nagyon nyíltnak tűnik, de sok izgalmat ígér a Kállai Pál Emlékverseny és a kancák nagydíja, a Gróf Széchenyi István Emlékverseny is.

SHARE THIS