/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek / 0 comments

Nemzeti Vágta lóversenyes szemmel

2024. október 6-án, vasárnap tartották a 17. Nemzeti Vágta döntő futamait. A Kárpát-medence legnagyobb amatőr lovas seregszemléjének idén is több olyan főszereplője volt, akiket hétről hétre láthatunk a Kincsem Parkban.
A Nemzeti Vágta idei győztese Decs települést képviselve Tóbiás Zsuzsa galopp munkalovas, aki a civil élete és foglalkozása mellett amatőr státuszú galopp lovasnak készül. A döntő harmadik helyezettje Rigó Lotti, aki szintén munkája mellett telivéreket lovagol. Mindkét fiatal lovashölgy trénere a korábban több Vágtát is megnyerő Molnár Gyöngyi. Ráadásul a döntővel szinte párhuzamosan Molnár Gyöngyi a Magyar St. Legerben is érdekelt volt Balogh Levente lovával.

A döntő harmadik galoppos lovasa Vámos Mercédesz volt, aki évek óta nagyon sikeresen versenyez a Vágtán. Rajtuk kívül a 60 lovas mezőnyben még több ismert arcot is felfedezhettünk, de nekik most nem jött össze az igazán komoly eredmény.
A gyereklovasok két korcsoportban versenyeztek, a legjobbak állandó résztvevői a Gyerek Póni Championátusnak. A kishuszároknál Juharos Jadviga, Marik Franciska, Klicsu Márton és Domján Korinna volt a leggyorsabb lovaiakkal, míg a gyerekhuszár kategóriában Rakottyai Judit formája most is győzelmet ért. Finalista volt Varga Dorka, Tóth Fanni és Balázs Zsanett is.

A győzteseknek és minden lovasnak szeretettel gratulálunk! Találkozzunk ezen a vasárnapon a Kincsem Parkban!

 

Képek forrása: vagta.hu  

SHARE THIS